NOVA NADOGRADNJA

Outlook za iPhone upravo je dobio tri vrlo važna noviteta

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 09.06.2021 09:32
  • Objavljeno 09.06.2021 u 09:32
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Microsoft

Američka kompanja će u novu inačicu Outlooka za iOS dodati glasovno diktiranje za email poruke, pretragu i pozive unutar kalendara. Izvor naglašava da će ove značajke uskoro stići i na Android

Microsoft je 2019. uveo mogućnost preslušavanja zaprimljenih email poruka unutar mobilne verzije Outlooka, a dvije godine kasnije ta značajka dobiva veliku nadogradnju i postaje puno važnijim dijelom poznatog softvera. Vlasnici iPhonea i iPada uskoro će dobiti mogućnost diktiranja emailova, ugovaranja sastanaka i pretrage sadržaja. Podržani jezici za sad ne uključuju hrvatski.

Za pristupanje Outlookovim novim opcijama, korisnici iPhonea trebaju pritisnuti na plus ikonicu koja lebdi iznad glavne trake za navigaciju i birati opciju 'Use Voice' (koristi glas), objašnjava Engadget.

Program je tako moguće pitati 'kada počinje idući sastanak' ili 'ugovori sastanak sa Ivanom i njezinim timom u ponedjeljak - tema je budžet za prvi kvartal'. Ovo sve, ponavljamo, nećete moći izgovoriti na hrvatskom, premda pretpostavljamo da će podrška za naš jezik doći s vremenom. Cortanu je moguće koristiti i za dodavanje privitaka.

Većinu ovih funkcija omogućava Microsoftov alat Graph koji daje kontekstualnu podršku ako ju prepozna - ta informacija Cortani daje mogućnost prepoznavanja imena vaših kolega ako ih spomenete u emailu.

Verge ističe da nova objava dolazi rukom pod ruku sa Microsoftovim nastojanjima da preoblikuju Cortanu kao asistenta za produktivnost, a ne kao konkurenta Alexi i Google Assistantu.