PUT POD NOGE

Otkrijte mjesto za izlet online

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 03.01.2012 15:48
  • Objavljeno 02.01.2012 u 15:02
Put pod noge

Put pod noge

Izvor: Screenshot / Autor: Put pod noge

Skupina entuzijasta odlučila je svoju ljubav prema putovanjima pretočiti u site namijenjen promociji kontinentalnog turizma

Tijekom jednog druženja uz kuhano vino, susnježicu i loše kasnojesenske vremenske neprilike u jeku ekonomske krize, Tihomir Smoljanec i Marko Mihalinec odlučili su svoju staru i nikad realiziranu ideju o internetskoj promociji turizma prilagoditi 'nevidljivom' kontinentalnom turizmu.

Kad su se priključili programer Dalibor Marinić i fotograf Davor Drokan, projekt Put pod noge mogao je krenuti.

'Budući smo sva četvorica samozaposleni, mogli smo odvojiti dovoljno vremena i prilagoditi privatno poslovanje čestim odlascima na teren. Radom na terenu došli smo do zajedničkog zaključka da, ako želimo projekt s posebnom ponudom - da se svi davatelji usluga tretiraju jednako bez obzira na njihovu financijsku moć - odlučili smo da usluga terenskog obilaska lokacija, fotografiranja i unosa u bazu podataka za sve davatelje usluga bude besplatna.

To se pokazalo kao pun pogodak. Tek smo nakon toga zapravo otkrili puni potencijal još uvijek skrivene ponude kontinentalnog turizma Hrvatske', objašnjava Marko.

Od ideje do ostvarenja projekta prošle su dvije godine. Testirali su razne tehnologije, da bi se na kraju odlučili za posebno prilagođen sustav za upravljanje sadržajima (CMS).

RocketCMS programera Brune Vukadinovića pokazao se najbolje prilagođenim njihovim specifičnim potrebama (navigacijska karta, planer putovanja, fotogalerije...). Dizajn potpisuje Irena Mihalinec, a u timu su još i Kornelija Drokan te Duško Kosanović.

Na tehnološke pripreme potrošeno je oko godinu dana, a drugu godinu je uzeo terenski obilazak davatelja usluga. Procjenjuju da su dosad uložili vremena i rada u protuvrijednosti milijun kuna.

Projekt je baziran isključivo na osobnom iskustvu. Ekipa Puta pod noge terenski obilazi zanimljive lokacije, fotografira ih, prikuplja korisne informacije i bez ikakve financijske naknade unosi u bazu podataka.

Site je namijenjen svima koji se žele kvalitetno odmoriti od sve ubrzanije svakodnevice, napuniti baterije i okrijepiti dušu. U tu kategoriju spadaju obitelji željne mirnog obiteljskog druženja, sportaši-rekreativci gladni novih staza i terena, tvrtke koje zaposlenike ovakvim putovanjima dodatno motiviraju i potiču složnost i timski rad i svi ljubitelji prirode, domaće hrane i neotkrivenih mjesta Lijepe naše.

Pri izboru lokacija bitno im je da je ponuda dostupna korisniku te da su da su prostori adekvatni za prijem određenog broja gostiju. Nastoje da su informacije koje pružaju kratke i jasne, kao i da korisnicima ponude što više raznovrsnih sadržaja, pa tako različita odredišta tematski povezuju u izlete koje je moguće posjetiti u jednom ili dva dana.

U pola su godine, kaže Marko, prešli više od 3.000 kilometara te obradili stotinjak lokaliteta, kušali gastronomska čuda i tradicionalne delicije, posjetili kvalitetne i u svijetu nagrađivane vinare, družili se sa sportskim zaljubljenicima i entuzijastima te obišli oku ugodne prirodne znamenitosti.

'Put pod noge zasad je dostupan samo na hrvatskom jeziku. No, naglašava Marko, jedan od prioriteta tijekom nešto manje aktivnog zimskog razdoblja je i razvoj sadržaja na drugim jezicima.

Registrirate li se, postat ćete članovi mreže Put pod noge i biti među prvima obaviješteni o novostima u ponudi i posebnim akcijskim aranžmanima. Moći ćete ostvarivati raznorazne popuste, sudjelovati u nagradnim igrama te se međusobno povezivati i razmjenjivati iskustva i fotografije.

Usto, moći ćete sami sugerirati odredišta koja valja posjetiti te u jednostavnoj formi navesti sve željene podatke. 'Kada se nađemo u blizini predloženog odredišta, uvrstit ćemo ga u svoju ponudu', obećaje Marko.

Trenutno traju pregovori s partnerima koji bi se oglašavali putem bannera, videooglasa i slično. U planu je i kuponski sustav preko kojeg će članovi moći ostvarivati izvanredne popuste, a davatelji usluga će dodatno proširiti spektar gostiju.

Pogledajte televizijski prilog o projektu Put pod noge:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi