Adriatic AWS Innovation Days 2019

Opatija je dva dana bila središte za cloud stručnjake iz cijelog svijeta

24.10.2019 u 10:53

Bionic
Reading

Najveća AWS konferencija u regiji i šire okupila je više od 200 IT i poslovnih stručnjaka. Za vrijeme dvodnevne konferencije grad se pretvorio u središte cloud tehnologije i AWS servisa, diskusija o novitetima i tehnološkim naprecima, razmjene iskustava te druženje istomišljenika


Ovogodišnju konferenciju organizirali su Amazon Web Services i riječki iOLAP, a otvorili su je AWS-ov strateg Mark Schwartz, autor poslovnih knjiga i evanđelist koji je pomogao digitalnu transformaciju mnogih kompanija, te iOLAP-ov potpredsjednik Nick Larsen.

Oba predavača održala su predavanja na temu inovacija odnosno inovativnosti te podijelila s publikom vlastita iskustva i praktične savjete kako poticati te održati kulturu inoviranja unutar poduzeća svih veličina i kako tome može pridonijeti računarstvo u oblaku.

Konferencija je okupila sudionike iz zemalja regije, ali i sudionike i predavače iz Sjedinjenih Američkih Država, Luksemburga, Njemačke i Nizozemske. Svoja iskustva prenijelo je 28 predavača, panelista i moderatora koje je pažljivo poslušalo dvjestotinjak stručnjaka različitih profila.

Na konferenciji su govorili i regionalni stručnjaci Dženan Dževlan, DevOps Lead i voditelj AWS korisničke grupe u BiH, Mladen Maravić iz Repslyja, Tomaž Borštnar iz slovenskog Fast Lanea, Alen Bašić iz zagrebačkog Ingemarka... Panel diskusije u Executive tracku bavile su se relevantnim temama migracija u oblake i razvoja modernih aplikacija pomoću AWS-ovih servisa.

'Impresioniran sam konferencijom koja nastavlja privlačiti vrhunske predavače i polaznike. Ovogodišnje teme bile su pronicljive i odražavaju nevjerojatnu strast prema AWS servisima, prisutnu u ovoj regiji. Iskreno se veselim rastu i slanju novih poruka dogodine', poručio je na kraju Larsen.