SUOČEN SA STVARNOŠĆU

Mark Zuckerberg priznao: 'Oduvijek sam se teško izražavao. Djelujem poput robota'

23.10.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Suosnivač i šef Facebooka svjestan je kako nije idealan za komuniciranje važnih poruka u ime te društvene mreže

U opširnom razgovoru za NBC News suosnivača i glavnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga pitali su između ostalog je li on najbolja osoba koja treba komunicirati važne poruke u ime te društvene mreže.

'Oduvijek sam se prilično teško izražavao. Djelujem poput robota. To je jedna od stvari u kojima se trebam poboljšati', priznao je Zuckerberg a prenosi Business Insider.

TEHNO PREGLED

Tražite novi laptop? Evo deset prijedloga s Windows 10 operativnim sustavom

Pogledaj galeriju

Dio javnosti već mu se dugo ruga zbog toga što govori ukočeno i drveno.

U emisiji 'Saturday Night Live' su ga u travnju parodirali u skeču tijekom kojeg su ga prikazali poput robota kojeg treba ponovno pokrenuti, a bio je i metom kritika zbog 'očiju mrtvaca' u video zapisu snimljenom u njegovom domu tijekom božićnih blagdana 2016. godine. Utipkate li Mark Zuckerberg u tražilicu na YouTubeu, visoko među rezultatima pretrage naći će se Mark Zuckerberg robot.

Šef Facebooka u razgovoru za NBC News također je rekao kako je izložen javnosti od svoje 19. godine te kako je naučio da ljudi znaju reći 'puno neistina o nekome', iako nije precizirao na što točno misli.

Ujedno je otkrio više inicijativa s ciljem suzbijanja dezinformacija na Facebooku ususret predsjedničkim izborima iduće godine u Sjedinjenim Državama.

Između ostalog, u Facebooku će označavati medije kojima upravljaju države, objaviti identitet organizacija i pojedinaca koji stoje iza pojedinih stranica te istaknuti sadržaj koji bi mogao biti lažan.