TEHNO SAVJETI

Olakšajte si život: Uključite brisanje poruka potezom prsta u iPhoneovom Mailu

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 17.10.2020 18:29
  • Objavljeno 17.10.2020 u 18:29
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: maximimages.com / Alamy / Alamy / Profimedia

Popularna aplikacija za email ima opciju za arhiviranje poruka, što znači da ih miče iz kaslića, ali ih ne briše. Na sreću, postoji i mogućnost pravog brisanja i do nje se dolazi malom intervencijom u postavkama

iPhoneova osnovna aplikacija za elektroničku poštu omogućava osnovne komande poput označavanja poruka kao pročitanih, označavanje ili brisanje jednostavnim potezom prsta prema lijevo ili desno. Problem je, doduše, što se tu opciju mora aktivirati u postavkama, inače će one završiti u 'arhivi'.

Ako potezom prsta želite brisati poruke, odite u posatvke i uđite u stavku 'Mail'. Tamo birajte 'Accounts' i u listi profila birajte profil kojem želite dodati opciju brisanja. Birajte napredne postavke odlaskom na 'Advanced', 'Move Discarded Messages Into' i tamo birajte 'Deleted Mailbox' umjesto 'Archive Mailbox'.

Nakon toga jednostavno opet pritisnite na 'Account' u gornjem lijevom kutu i birajte stavku 'Done' kako biste pohranili promjene.

Nakon što ste promijenili postavke, potezom prema lijevo ćete dobiti opciju 'Trash' koja omogućava brisanje poruke, odnosno slanje u smeće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!