PROŠIRENA STVARNOST

Postanite dijelom umjetničkog djela pomoću Googleove aplikacije

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 08.10.2020 13:08
  • Objavljeno 08.10.2020 u 13:08
tportal

Izvor: YouTube / Autor: Miroslav Wranka

Primjerice, možete postati dijelom autoportreta Vincenta Van Gogha ili Fride Kahlo, kao i ubaciti se u sliku Djevojka s bisernom naušnicom Vermeera van Delfta

Googleova aplikacija Arts & Culture dobila je zanimljivu nadogradnju koja vam omogućava da se, popmoću proširene stvarnosti, smjestite u umjetnička djela i predmete od povijesnog značaja.

Tako, primjerice, možete postati dijelom autoportreta Vincenta Van Gogha ili Fride Kahlo, kao i ubaciti se u sliku Djevojka s bisernom naušnicom Vermeera van Delfta.

Također, možete isprobati kako vam stoji samurajska kaciga ili ogrlica iz drevnog Egipta.

Try on #ArtFilter

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google Arts & Culture

Ukupno je na raspolaganju pet 3D-oblikovanih obrazovnih filtera za proširenu stvarnost, skupa s podacima o svakom od uvrštenih slika i predmeta. Možete ih istraživati iz više kuteva i uz visoku razinu razlučivosti, a mogu čak i reagirati na vaš izraz lica.

Nova nadogradnja dostupna je za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS. Nakon što ju preuzmete kucnite na sličicu kamere u duginim bojama pri dnu početne stranice.

Želite li podijeliti svoje uratke s drugima na društvenim mrežama, iz Googlea vas pozivaju da to učinite koristeći hashtag #ArtFilter.