UVJETI KORIŠTENJA

Više o kolačićima na Tportal.hr

28.02.2017 u 20:10

Bionic
Reading

Tportal također koristi kolačiće kako bi stranica radila ispravno

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Oni obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada ponovno otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive.

U svakom trenutku Isključivanjem kolačića odlučujete da li želite dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu kojeg koristiti za pristup internet stranicama. Cookie postavke možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite:

Ukoliko onemogućite kolačiće nećete moći koristiti sve funkcionalnosti prilikom pregledavanja internet stranica.

Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

Kolačići prvih strana

Kolačići prvih strane dolaze s web-mjesta kojeg posjećujete ( u ovom slučaju internet stranice Tportal.hr)Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu. Ovi kolačići nam omogućavaju bolje korisničko iskustvo te kretanje po internet stranici Tportal.hr. Oni su neophodni za korištenje naše internetske stranice. Postoje stalni i privremeni kolačići.

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih se pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala prilikom zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke za koje nije važno da ostanu na računalu.

Kolačići trećih strana

Kolačići treće strane dolaze s alata koji se koriste za oglašavanje i mjerenje posjećenosti te društvenih mreža.

  • Analitički kolačići

Analitički kolačići se koriste za mjerenje posjećenosti Tportal.hr internet stranici. Ovi alati se koriste kako bie se dobio uvid u potrebe posjetitelja te na temelju tih rezultata prilagođavam Tportal.hr kako bi bio pristupačniji postjetiteljima

  • Kolačići za društvene mreže

Kolačići za društvene mreže se koriste za prijavu na Tportal.hr te za djeljenje članaka na društvenim mrežama

  • Kolačići za oglašavanje

Prikazivanje oglasa koje korisniku usluge tportala dostavlja tportal ili partner omogućuje se putem kolačića koje tportal, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika. Ovi kolačići nam služe da bi vam dostavili oglase i skladu s vašim interesima Također oni nam pomažu da vam pojediti oglas ne prikazujemo previše puta te pomoću njih mjerimo uspješnost marketinških kampanji. Također ove podatke možemo podijeliti s trećim osobama (poput oglašivača) u takve svrhe.

Ukoliko želite vidjeti više informacija o kolačićima posjetite www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu