TEHNO PREGLED

Odabrali smo: Ovo su igre bez kojih ne možemo u vrijeme izolacije

04.04.2020 u 08:12

Bionic
Reading

Nakon što je i Svjetska zdravstvena organizacija preporučila video igre kao dobar način provođenja vremena dok ste u karanteni, evo našeg izbora igara za razne platforme kojima se svakako trebate pozabaviti

Donosimo pregled igara kojima možete skratiti vrijeme provedeno u izolaciji zbog pandemije koronavirusa, igrajući solo ili u društvu.

Minecraft

(PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pametni telefoni)

U jednoj od najpopularnijih video igara na svijetu možete okupiti ekipu do osam igrača online kako bi se bacili u istraživanje svijeta i gradnju fantastičnih zgrada zajedno. Ako vam više odgovara natjecanje nego suradnja, postoje manje igre u sklopu Minecrafta u kojima možete odmjeriti snage s drugima.

Fortnite: Battle Royale

(PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pametni telefoni)

Sto igrača na otoku bori se za preživljavanje. Možete igrati samostalno, ali bolje je okupiti vod s do četiri igrača kako bi si povećali izglede za preživljavanje. Igra je kaotična i odlična ako tražite nešto što će vam podići razinu adrenalina.

I nije fokusirana samo na borbu. Sletite li u mirnije dijelove otoka moći ćete provesti bar neko vrijeme istražujući, izrađujući stvari i ploveći. A možete i sami izrađivati levele za igranje.

Don’t Starve Together

(PC, PS4, Xbox One)

Igra je prilično mračna, ali tu su ostali članovi tima (ukupno do četiri) koji će vas ohrabriti kad je potrebno ili ćete vi to učiniti za njih. Trebat ćete preživjeti što je dulje moguće u svijetu koji je neprijateljski nastrojen prema vama, prikupljajući prirodne resurse kako bi mogli upaliti vatru, kuhati hranu i izraditi oružja za borbu protiv neprijatelja.

The Last Of Us: Remastered

(PS4)

Avantura u kojoj morate preživjeti putovanje Sjedinjenim Državama nakon apokalipse ponudit će fascinante vizuale i intenzivnu igru.

Stardew Valley

(PC/Mac)

Smirujuća igra u kojoj s još tri igrača obavljate poslove kako bi poljoprivredno gospodarstvo u malom selu moglo normalno funkcionirati, u rasponu od sjetve i žetve, preko brige o životinjama do borbe sa čudovištima i zavođenja omiljenog vam suseljana ili omiljene suseljanke.

Civilization VI

(PC/Mac)

Recentni izdanak franšize koja je mnogima pojela na tisuće sati života. Preuzet ćete ulogu vođe naroda kojeg trebate uspješno dovesti od kamenog do informacijskog doba, i pritom ne samo preživjeti već i biti najbolji.

Dreams

(PS)

Zakoračite u svijet u kojem možete stvoriti, dijeliti i surađivati na čemu god želite - igrama, gadgetima, glazbi, filmovima, slikama... - a da pritom ne mrdnete iz udobnosti svog naslonjača. Granice su vaša mašta i kreativnost.

Sea of Thieves

(Xbox)

Okupite društvo i zaplovite morima u potrazi za zakopanim blagom. Pripazite samo da se tu i tamo vratite u stvarnost.

Elder Scrolls Online

(PlayStation 4, Xbox One, PC, Mac OS)

Jedna od najpopularnijih igara za masovni broj igrača online nudi više toga što možete otkriti i iskusiti nego što imate vremena na raspolaganju, čak i u vrijeme karantene.

Star Wars: The Old Republic

(PC)

Još jedan naslov namijenjen masovnom broju igrača online, smješten u svijet filmova, serija i knjiga uz koje su mnogi od nas odrastali. Ako vam se ne igra s drugim ljudima možete pratiti vlastitu priču.

The Witcher 3: Wild Hunt

(PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

Prije no što je Netflix izbacio TV seriju, temeljem nizu novela poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog nastalo je nekoliko video igara među kojima je The Witcher: Wild Hunt vjerojatno najpoznatija. Bogata priča, ogroman svijet za istraživanje.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition

(PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch)

Ako dosad niste uronili u Bethesdin otvoreni svijet sa zmajevima, magijom i građanskim ratom, sad je pravo vrijeme da to učinite. Riječ je o igri nakon koje žanr igara s uživljavanjem u uloge (RPG) više nikad nije bio isti, a ostavila je traga i na brojnim drugim naslovima, svim nesavršenostima usprkos.

Dark Souls: Remastered

(PC, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One)

Tražite nešto zahtjevnije? Dark Souls je igra poznata po tome što je nemilosrdna prema igračima i traži od njih više spretnosti, domišljatosti i upornosti nego bilo koja druga.

Overcooked 2

(Nintendo Switch, PlayStation 4, PC, Mac, Xbox One)

Ova simulacija kuhanja testirat će vaše mogućnosti komunikacije sa suigračima. Igrate li ju dovoljno dugo, nakon nekog vremena postat ćete uigrani par.

Portal 2

(PC, Mac OS X, Linux, PlayStation 3, Xbox 360)

Ovu vam igru ne preporučujemo ako ne volite rješavati zagonetke, ali i ako niste strpljivi i uporni. Posjedujete li navedene karakteristike ponudit će vam sate zabave, likove koje ćete pamtiti i pregršt crnog humora.

Elite Dangerous

(multiplatformska igra)

Jedna je od najambiciozninih svemirskih igara svih vremena povest će vas u istraživanje 400 milijardi galaksija. Da, dobro ste pročitali: 400. Milijardi. Galaksija. Možete kombinirati solo igranje s igranjem s drugima kako bi trgovali, pljačkali, borili se...