ADRIA SUMMIT

Od izazova do uspjeha: Inovativne kompanije dijele svoje priče u investicijskoj zajednici

27.04.2023 u 12:39

Bionic
Reading

Organiziran je i segment programa na kojem će jedan broj odabranih inovativnih tvrtki iz regije, koje su prebrodile početne izazove i dostigle fazu ubrzanog rasta, dobiti priliku da svoja iskustva podijele s drugim sudionicima i u prisutnosti predstavnika investicijske zajednice, od poslovnih anđela, preko venture fondova i privatnog kapitala, do institucionalnih investitora

Adria Summit regionalni je poslovni skup osmišljen s ciljem da postane vodeća platforma za razmjenu ideja, iskustava i kontakata u području digitalne trgovine. Ove godine, Summit će se održati od 3. do 7. svibnja na dvije lokacije, u Umagu u Hrvatskoj i Portorožu u Sloveniji.

Već drugu godinu zaredom, Adria Summit okuplja vodeće lidere i stručnjake iz Adria regije i šire koji tijekom dvodnevne konferencije i vikend druženja raspravljaju o globalnim trendovima koji utječu na poslovnu klimu u ovim područjima.

Ako su prošle godine dominirale teme kao što su postpandemijski oporavak ekonomije, problemi u globalnom lancu nabave i neočekivani rast inflacije, ove godine se očekuju teme koje se tiču utjecaja umjetne inteligencije na digitalno poslovanje, daljnjih inovacija u tržišnim i poslovnim modelima, moguće bankarske krize i njezine posljedice na likvidnost tvrtki, kao i izazova s kojima se suočavaju mladi, ali i iskusniji poduzetnici na lokalnim tržištima.

Posebnu pažnju Summit posvećuje inovativnom poduzetništvu kao pokretaču svih promjena. Organiziran je poseban segment programa na kojem će jedan broj odabranih inovativnih tvrtki iz regije, koje su prebrodile početne izazove i dostigle fazu ubrzanog rasta, dobiti priliku da svoja iskustva podijele s drugim sudionicima i u prisutnosti predstavnika investicijske zajednice, od poslovnih anđela, preko venture fondova i privatnog kapitala, do velikih institucionalnih investitora.

Namjera organizatora je da ukazuju na dobre primjere i da kroz otvorenu komunikaciju startup zajednice, tehnološko-razvojnih centara, profesionalnih investitora i državnih institucija utječu na unapređenje ambijenta za razvoj inovativnog poduzetništva s zajedničkom vizijom naprednijeg i humanijeg društva.

Više od 60 predavača na osam panela pokušat će dati odgovore na goruća pitanja ili barem pokrenuti diskusiju. Program Adria Summita pogledajte ovdje, a za možete se prijaviti na adriasummit.com.