MINI RAČUNALO

Obogatite Raspberry Pi pravom zvučnom karticom

13.03.2014 u 15:35

Bionic
Reading

Element 14, proizvođač minijaturnog i jeftinog računala Raspberry Pi, danas je objavio da taj uređaj dobiva i pripadajuću zvučnu karticu. Kartica se smješta povrh računala u odgovarajući utor, bez potrebe za lemljenjem, a pruža izvrsnu audioreprodukciju i otvara i mogućnost snimanja audiosadržaja

Korisnici računala Raspberry Pi do sada su uglavnom morali koristiti USB rješenja kako bi poboljšali mogućnosti ovog jeftinog gadgeta. Na zvučnoj kartici koja košta dodatna 33 američka dolara (oko 180 kuna) smjestio se audioprocesor Wolfson s podrškom za 24-bit/192 KHz audio.

Na kartici se nalaze još i 3,5-mm konektori, kao i digitalni konektor S/PDIF. Na pločici su čak i class-D 2W izlaza ako se vlasnici odluče spajati zvučnike izravno. Ovaj dodatak će se posebno svidjeti onima koji su poželjeli složiti bežični audio player, iako Element 14 vidi i mogućnost poluprofesionalnog, amaterskog snimanja zvuka. Vrijedi napomenuti kako već sada postoje određene Pi distribucije kojima je fokus upravo kvaliteta zvuka: