PRIČA SE

Novi top modeli Samsungovih smartfona stižu već u siječnju?

19.10.2020 u 12:07

Bionic
Reading

Samsung obično modele iz serije Galaxy S predstavlja krajem veljače ili početkom ožujka. Sad bi to mogao učiniti u terminu nikad bližem Appleovom

Nova generacija top modela Samsungovih pametnih telefona iz serije Galaxy S mogla bi biti predstavljena već tijekom prvog mjeseca iduće godine, s povećim izbočenjem za kameru straga i, moguće je, nazivom Galaxy S30.

Kako tvrdi Steve Hemmerstoffer (poznat i kao @OnLeaks), standardni model Galaxyja S30 imat će ravan zaslon dijagonale 6,2 inča (15,7 centimetara) s okruglim izrezom za prednju kameru.

Veći model mogao bi imati zakrivljeni zaslon dijagonale između 6,7 i 6,9 inča (17 i 17,5 cm). Zasad nema naznaka kakve bi hardverske specifikacije nove perjanice mogle imati.

U siječnju bi se uz standardni trebali pojaviti i modeli Plus te Ultra. S potonjim bi mogla doći i digitalna olovka S-Pen, iako nije jasno gdje bi ju vlasnici ovog smartfona trebali držati jer nije vidljiv utor u koji bi ju mogli pohraniti, piše Verge.

Izbočenje za stražnju kameru za model Ultra djeluje dva puta veće od onog na standardnom modelu. Moguće je kako će imati do četiri leće, među kojima će biti širokokutna i ultraširokokutna te telefoto i periskopska. U izbočenje će biti smještena i LED bljeskalica.

  • +3
Samsung Galaxy Note20 Ultra slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Samsung obično modele iz serije Galaxy S predstavlja krajem veljače ili početkom ožujka, uz sajam Mobile World Congress u Barceloni (Španjolska).

Premijera u siječnju bila bi, dakle, značajno ranije nego dosad te puno bliže predstavljanju i puštanju u prodaju Appleovih iPhonea nego inače.