INSAJDERI NAJAVLJUJU

Slijedi trendove: iPhone 12 mogao bi imati ekran od 120 Hz, priča se i o impresivnoj kameri i jačoj bateriji

11.05.2020 u 13:58

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj iz Applea bi, prema pouzdanim izvorima, mogao slijediti trend koji već neko vrijeme postoji u svijetu Androida - ekran brzog osvježenja sličan onome koji smo susreli na iPadu iz 2017., samo sa OLED panelom

Appleov nadolazeći iPhone 12 navodno će imati OLED panel na svakom od četiri navodna modela: 5.4 inčnom uređaju, 6.1 inčnom uređaju, 6.1 inčnom Pro uređaju i konačno, 6.7-inčnom Pro uređaju. Vijesti o novom smartfonu dolaze od @EverythingApplePro i XDA-ovog @mweinbach koji nalažu da će glavna razlika među uređajima biti brzina osvježavanja ekrana.

Visoka brzina osvježavanja već neko je vrijeme jedna od glavnih značajki najskupljih Androida, no čini se da će nakon dugo čekanja i sam Apple napraviti skok. Podsjetimo, američki je proizvođač prvi pokrenuo pomamu za ekranima visoke frekvencije izbacivši LCD iPad Pro koji podržava rad na 120 Hz.

S obzirom da će Apple sukladno sa dolaskom novog iPhonea uvesti i radikalno pojačane baterije, s obzirom da smartfoni sa zaslonima od 120 Hz u pravilu troše puno više struje od onih sa 60 Hz. Šuška se čak o uređajima od 4400 mAh.

Što se kamerica tiče, priča se o uvođenju novih značajki koje će poboljšati performanse u uvjetima slabog osvjetljenja. Apple bi čak mogao izbaciti poboljšani Night Mode, kao i mogućnost snimanja usporenih snimki u mraku, prenosi Notebookcheck.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Everythingapplepro