stiže uskoro, ali...

Novi iPad Pro mogao bi doći u manjim količinama, otkriveno i u čemu je problem

13.04.2021 u 07:37

Bionic
Reading

Najnoviji predstavnik obitelji iPad dolazi sa Mini LED zaslonom koji, prenose izvori, nailazi na poteškoće u proizvodnji što bi, s vremenom, moglo uzrokovati manji broj inicijalno isporučenih uređaja

Nadolazeći iPad Pro mogao bi se suočiti s ograničenom proizvodnjom nakon poteškoća nastalih tijekom proizvodnje, prenosi Bloomberg. Appleovi dostavljači navodno imaju probleme sa proizvodnjom Mini LED zaslona koji bi trebao postati ključnom komponentom modela od 12.9 inča. Jedan od proizvođača je čak pauzirao proizvodnju.

Nikkei je prošlog tjedna objavio da će iPadova proizvodnja kasniti zbog nestašice zaslona i komponenti za ekrane, premda nisu spomenuli koji će točno model osjetiti to kašnjenje. Ako pitate Bloombergovog Marka Gurmana, novi asortiman iPad tableta bit će objavljen idućeg mjeseca.

Moguće je da će veći model jednostavno izaći kasnije. Manji model od 10.5 inča navodno neće koristiti Mini LED, makar će pod poklopcem doći sa sličnim hardverom kao 'veliki brat', što znači novi M1 čipset koji se već koristi u Macovima, kao i nadograđeni USB-C uparen s boljim kamerama.