NOVITETI

Novi Canonov projektor stiže sa zamjenjivim objektivom

06.02.2017 u 15:59

Bionic
Reading

Canon Europe predstavio je projektor XEED WUX6500, prezentator PR500-R i objektiv LX-IL08WZ. Projektor stiže u prodaju u ožujku ove godine, dok su pokazivač i objektivi već dostupni

Projektor XEED WUX6500 ima LCOS panel razlučivosti WUXGA (1.920 puta 1.200 piksela) te svjetlo jačine do 6500 lumena, zbog čega je najsvjetliji LCOS projektor s jednom žaruljom u Canonovoj ponudi.

HDBaseT uz HDMI i DVI-I omogućuju više mogućnosti povezivanja, uključujući Network Multi-Projection koji kad se upari s Canonovom ugrađenom tehnologijom stapanja rubova omogućuje projiciranje na velikim površinama uz visoku razlučivost.

Objektivi su zamjenjivi i omogućuju projiciranje iz različitih položaja što olakšava instalacije većeg broja projektora prilikom istovremene upotrebe s različitih udaljenosti.

Novi prezentator PR500-R je laserski pokazivač koji se sastoji 'dvostruko crvenog' 635-nanometarskog lasera radi bolje vidljivosti u svijetlim prostorijama ili na blještavim zaslonima te tipki koje je moguće razlikovati dodirom. Dolazi s uklonjivim dodatkom za povezivanje s PC-jima i Macovima te nativno podržava Microsoft PowerPoint, Mac Keynote i Adobe Reader.

Među kontrolama su prijelaz na sljedeću i prethodnu stranicu, skok na početak i kraj dijaprojekcije i zatamnjivanje zaslona. Prezentator s dometom 20 metara pogone dvije baterije AAA.

Širokokutni objektiv LX-IL08WZ sa zumom namijenjen je Canonovoj liniji projektora LX radi dodavanja mogućnosti širokokutnog projiciranja na manjim udaljenostima. Objektiv je motoriziran pa omogućuje daljinsko namještanje zuma i fokusa. Ima fokalnu duljinu od 15,73 - 23,59 milimetara za ekvivalentni raspon zuma od 1,5 x uz zadržavanje širokog otvora blende i projiciranja svijetlih i čistih slika.

Canon XEED WUX6500 bit će dostupan od ožujka ove godine, dok su PR500-R i LX-IL08WZ već dostupni od siječnja.