POSEBNO ZA GEJMERE

Novi AOC monitori brinu o vidu svojih korisnika

04.09.2015 u 08:35

Bionic
Reading

AOC priopćava da su kao jedan od najboljih globalnih brendova na tržištu monitora otkrili dva nova AMD FreeSync igraća monitora s vremenom odziva od jedne milisekunde i Anti-Blue Light tehnologijom koja posebno brine o vidu igrača

'Premda ova tehnologija smanjuje štetne kratke valne duljine za više od 90 posto, vjernost boja i dubina slike ostaju jednake kvalitete. To znači da novi AOC monitori tradicionalno omogućuju sjajno igraće iskustvo uz posebnu zaštitu očiju', stoji u priopćenju.

Kad je riječ o zaštiti očiju, u pitanju su kratke valne duljine u sklopu plavog spektra svjetlosti, a za koje se navodi da oštećuju ljudske oči na više načina. AOC tehnologijom Anti-Blue Light pomiče vrh valne duljine s 450nm na sigurnijih 460nm, čime je štetna svjetlost smanjena za više od 90 posto, tvrde u kompaniji.


Druga tehnologija koja štiti oči korisnika je Flicker FREE. To je AOC-ovo rješenje za titranje slike, poznato s brojnih LCD zaslona. Uz AMD FreeSync i vrijeme odziva od jednu milisekundu na 60 herca, igrači dobivaju ultra glatko iskustvo igranja bez lomljenja, titranja ili kašnjenja slike. To osigurava apsolutno nesmetano igranje svim profilima igrača, od amatera pa do pravih preofesionalaca.

Oba nova modela, AOC G2260VWQ6 i G2460VQ6 bit će dostuni u rujnu po maloprodajnoj cijeni od 1.199 kn i 1.399 kn (PDV uključen).