SONY NAJAVLJUJE

Nova Xperia ima podršku za dvije SIM kartice

05.12.2012 u 16:54

Bionic
Reading

Novi Android japanskog proizvođača bit će dostupan od prvog tromjesečja 2013., u verziji s jednom i dvije kartice SIM. Ima i tipke posebno namijenjene igranju

Xperia E teži 115,7 grama. Dimenzije su joj 113,5 puta 61,6 puta 11 milimetara. Nudi 512 MB RAM-a, a internu je memoriju moguće proširiti do četiri gigabajta, uz pomoć kartice microSD.

Pogoni ju Android 4.1 (Jelly Bean) i gigahercni Qualcommov procesor Snapdragon. Ima zaslon tipa HGVA, dijagonale 3,5 inča (8,8 centimetara) i rezolucije 320x480 piksela. Tu je i kamera sa 3,2 megapiksela i automatskim izoštravanjem.

Baterija kapaciteta 1.500 mAh trebala bi izdržati do 6,3 sata razgovora, odnosno do 530 sati u stand by modu.

Dostupna je u crnoj, bijeloj i ružičastoj boji. Između ostalog, nudi HD Voice, opciju prigušivanja buke (koja filtrira pozadinske zvukove), aplikaciju za praćenje potrošnje podatkovnog prometa te opciju koja produljuje vrijeme na čekanju do četiri puta.

Kada je zaslon ugašen nekoliko minuta, isključuju se Wi-Fi i podatkovni promet, a većina aplikacija postaje neaktivna da bi se smanjila potrošnja baterije. Pozivi i poruke nastavljaju normalno funkcionirati. Čim dodirnete zaslon i aktivirate telefon, sve funkcije se vraćaju.

Za slušanje glazbe ima instaliranu aplikaciju Walkman, s audio tehnologijom xLoud, zvukom 3D surround i ručnim ekvilajzerom. Za gledanje i dijeljenje sadržaja putem TV-a, tableta ili računala zadužena je bežična tehnologija DLNA.

Xperia E dual, verzija s dva utora za kartice SIM, bit će dostupna u crnoj i zlatnoj boji. Iste je težine i približno istih dimenzija i specifikacija. Jedino što će raditi na Android Jelly Bean 4.0, da bi kasnije bila nadograđena na isto izdanje kao i Xperia E.

Cijene uređaja još nisu objavljene.