TOP MODELI

Nova serija Samsungovih smartfona dolazi s nekoliko noviteta, evo o čemu se radi

04.12.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Nova serija top modela Samsungovih pametnih telefona trebala bi imati ponešto drukčiji zaslon i značajke pojačane umjetnom inteligencijom

Procurile su informacije o nadolazećim modelima Samsungovih pametnih telefona Galaxy S24 i S24 Ultra. Točnije, pojavile su se navodne nove službene Samsungove slike, koje uključuju Galaxy S24 Ultra s novim spljoštenim dizajnom zaslona.

Čini se kako su uskladu s fotografijama koje je ranije objavio na X-u David Martin, a na kojima su jasno bili vidljivi oštriji rubovi zaslona umjesto nježne krivulje, slično kao S23 ranije ove godine te nova siva boja.

Očekuje se kako će Samsung objaviti novi softver temeljen na generativnoj umjetnoj inteligenciji, koji će biti ugrađen u nove modele pametnih telefona koji koriste model Gauss.

Među njima bi mogli biti i modeli iz serije S24, koji će tu tehnologiju koristiti za prevođenje aplikacija za razmjenu poruka u stvarnom vremenu i na više od desetak jezika.

U listopadu je Samsung demonstrirao novu značajku kadriranja kamere Zoom Anyplace s umjetnom inteligencijom, koju pokreće Qualcommov mehanizam. I ona bi se mogla naći na nekim od budućih uređaja.

Američka regulatorna agencija FCC nedavno je objavila glavne pojedinosti o specifikaciji procesora i modema za seriju S24. Iako nije precizirano o kojem se čipu radi, S24, S24 Plus i S24 Ultra će imati Qualcommove modeme sa značajkom Smart Transit.

Za Europljane i dalje Exynos?

Ta kombinacija sugerira da će svaki S24 model, barem u Sjedinjenim Državama, biti opremljen novim procesorima Snapdragon 8 Gen 3 koji podržavaju umjetnu inteligenciju.

I dalje je moguće kako će međunarodne verzije standardnog S24 dobiti Samsungove procesore i modeme Exynos, kao prethodnih godina.

Uz ravniji zaslon i brži procesor, S24 Ultra također bi trebao dobiti okvir od titana, nadograđenu telefoto kameru s 50 megapiksela i peterostrukim zoomom, bolje hlađenje parom i Wi-Fi 7.

Čini se da će S24 Ultra i dalje imati zaslon dijagonale 6,8 inča (17,2 centimetra) i QHD razlučivosti, uz frekvenciju osvježavanja od 120 Hz, slične mogućnosti pohrane, 12 GB radne memorije i bateriju kapacitet 5000 mAh.

Standardni dizajni modela Galaxy S24 i S24 Plus trebali bi sličiti aktualnim modelima, samo što će dobiti nove boje (crnu, sivu, ljubičastu i žutu).

S24 Ultra bi trebao dobiti veći zaslon, dijagonače 6,7 inča (17 cm) i QHD razlučivosti, veću bateriju (4.900 mAh) i više RAM-a (12 GB). Obični S24 imat će tek neznatno veći zaslon (6,2 inča, odnosno 15,7 cm) i bateriju kapaciteta 4.000 mAh, piše Verge.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.