jeste li primjetili?

Nešto se neobično događa - vlasnici iPhonea i iPada zatrpani su softverskim nadogradnjama

25.05.2020 u 11:18

Bionic
Reading

Zbog zasad nepoznatog razloga ponovljene su nedavno objavljene nadogradnje za aplikacije, uslijed čega je više korisnika moralo ponovno instalirati najnovija izdanja pojedinih aplikacija

Ako je vaš iPhone ili iPad odjednom zatrpan hrpom neočekivanih softverskih nadogradnji, niste u tome usamljeni.

Zbog zasad nepoznatog razloga u Appleu su odlučili ponovno objaviti nedavno objavljene nadogradnje za aplikacije, uslijed čega je više korisnika moralo ponovno instalirati najnovija izdanja pojedinih aplikacija.

Kako piše Verge, broj neočekivanih nadogradnji varira između manje od 20 i više od stotinu, pri čemu najstarije nadogradnje datiraju s početka mjeseca. Kod vas, naravno, može biti drukčije, ovisno o tome koliko imate instaliranih aplikacija i koliko često ih nadograđujete.

Nagađa se kako su neočekivane softverske nadogradnje posljedica računalnog buga u izdanju operativnog sustava iOS 13.5, zbog kojeg su pojedine aplikacije postale nedostupne i prikazale poruku This app is no longer shared with you. Pretpostavlja se da je problem vezan uz certifikate.

  • +3
Upoznajte Apple iPhone SE 2020 Izvor: Apple / Autor: Apple

Brzo rješenje pomoću kojeg možete ponovno upogoniti aplikaciju bez gubitka postavki i podataka je ovaj postupak: otvorite Settings, General pa iPhone Storage i ponovno ju instalirajte.

Problema sa softverskim nadogradnjama nedavno su imali i u Googleu. Na sve veći broj uređaja s operativnim sustavom Android stizali su deseci softverskih nadogradnji bez veličine datoteke i broja koji bi označio promjenu verzije, a po instalaciji nema vidljivih promjena u načinu na koji osvježene aplikacije funkcioniraju.