NI BIKINIJI NISU OK

Nema više seksualnih sadržaja na iPhoneu

22.02.2010 u 08:57

Bionic
Reading

Apple je posljednjih dana krenuo u čistku aplikacija sa seksualnim sadržajem iz svog dućana za iPhone aplikacije, a sve je krenulo od prilično bezazlene aplikacije Wobble iBoobs, koja omogućuje da na slici neke žene označite grudi i gledate ih kako poskakuju. No, još je mnogo toga nejasno u Appleovoj politici prema ovom tipu aplikacija

Čovjek koji stoji iza aplikacija Wobble iBoobs, Jon Atherton, pokušao je od Applea saznati koja su nova pravila za aplikacije sa seksualnim sadržajem i ispalo je da su upravo nevjerojatno stroga. Nema golotinje, nema bikinija, nema čak ni žena (vjerojatno ni muškaraca) u tajicama i općenito ničeg što bi moglo seksualno uzbuditi korisnika.

S druge strane, u Appleovom dućanu s aplikacijama još uvijek veselo boravi Playboyeva aplikacija, pa je sada pitanje hoće li Apple i dalje imati dvostruke standarde ili će i tu aplikaciju ukloniti iz App Storea.

Apple već dugo muku muči s odobravanjem aplikacija za App Store i pravila po tom pitanju često su bila posve nejasna, a pogotovo kad je bila riječ o seksualnim sadržajima. Čini se da uoči dolaska iPada na tržište Apple želi posve ukloniti takve sadržaje i dati do znanja da iPad i pornografija (a bome i erotika ili bilo kakva seksualnost) ne idu zajedno.