U RUJNU

Naučite sve o WordPressu u Zagrebu

23.05.2017 u 10:22

Bionic
Reading

Domaća će WordPress zajednica tijekom tri dana razmijeniti iskustva u korištenju i razvoju najpopularnije svjetske platforme za izradu web stranica i objavljivanje sadržaja, a sudionike čekaju i besplatne radionice

Nakon Rijeke i Splita, od 1. do 3. rujna ove godine u Zagrebu će biti održano najveće hrvatsko okupljanje WordPress zajednice, WordCamp Zagreb.

Domaća će WordPress zajednica razmijeniti iskustva u korištenju i razvoju najpopularnije svjetske platforme za izradu web stranica i objavljivanje sadržaja. 

WordPress je najpopularnija svjetska platforma za objavljivanje sadržaja na webu koju trenutačno koristi više od 27 posto svjetskih internet stranica, odnosno oko 60 milijuna web stranica različite namjene – od osobnih blogova preko portala raznih vrsta do e-trgovina. 

Radi se o platformi koja i osobama bez gotovo ikakvih tehničkih znanja omogućava pokretanje svog bloga ili web stranice, a profesionalcima poput programera i dizajnera nudi veliku razinu fleksibilnosti.

WordCamp Zagreb podjednako je namijenjen web profesionalcima koji WordPress koriste za izradu web portala i drugih rješenja na webu, kao i korisnicima koji ga primjenjuju na razne kreativne načine, ponajprije za pripremu i objavu vlastitih sadržaja.

Tijekom tri dana WordCampa Zagreb predavanja i radionice održat će domaći i međunarodni stručnjaci. 

Središnji konferencijski dan, 2. rujna, bit će održan u Muzeju suvremene umjetnosti. Fokus će biti na temama poput funkcionalnog, modernog web dizajna, različitim načinima implementacije WordPressa za pojedine web funkcionalnosti i novim rješenjima vezanim uz WordPress. 

Organizatori tijekom središnjeg dana očekuju više od 300 posjetitelja, od čega će oko 20 posto stići izvan Hrvatske. Ukoliko želite predložiti svoje predavanje, to možete učiniti ovdje

Dan prije glavnog konferencijskog dana, 1. rujna, WordCamp Zagreb organizirat će niz radionica namijenjenih polaznicima različitih razina znanja. 

Bit će besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike, a bavit će se kako samim WordPressom, tako i ostalim područjima vezanim uz prisutnost na webu, poput internetskog marketinga i analitike. Za radionice je registracija obvezna.

Treći dan WordCampa Zagreb, 3. rujna, bit će posvećen onima koji sudjeluju u razvoju samog WordPressa, njegovih modula ili lokalizaciji na hrvatski jezik. Contributor Day proteklih je godina okupio pedesetak sudionika iz cijele zemlje.