I TO POSTOJI

Najgore na webu: 5 web odredišta s beskorisnim i glupim sadržajem

17.08.2017 u 10:41

Bionic
Reading

Internet nam je promijenio živote, ali nas je i doveo u doticaj s brojnim iritantnim, tupim i besmislenim sadržajima. Naravno, postoje web odredišta koja se njima bave. Evo nekih od njih

1) The World’s Worst Website Ever

U ranim danima interneta web stranice su često bile čudno dizajnirane. Ovo web odredište nudi spoj više tih loših rješenja - poput blinkajućih natpisa i loših fontova - na jednom mjestu.  

Upozoravamo: nije za estetski osjetljive pojedince jer krši svako pravilo dizajniranja web stranica, pa je pravi udar na oči. 

2) The Worst Things for Sale

Do skrivenih dragulja na web trgovini Amazon možete doći pomoću napredne pretrage. No, na prodajne artikle zbog kojih smo zabrinuti za budućnost čovječanstva -poput prozirnog mozga bebe - pozornost će vam skrenuti karikaturist Drew, koji crta po jedan svaki dan. 

3) /r/CrappyDesign

Zajednica na servisu Reddit /r/CrappyDesign neumorno pronalazi primjere lošeg dizajna na internetu i mimo njega. Prati ih 600 tisuća pretplatnika na njihove objave, tako da materijala za komentiranje i komentara ne nedostaje. 

Puno je objava vezanih uz loš dizajn svakodnevnih stvari, kao i groznih web sučelja, igara i tehnologije općenito.

4) The Useless Web Index

Sve beskorisne stvari na internetu na jednom mjestu? To je misija ovog web odredišta koje bira najbesmislenija web odredišta.

Kad kliknete Start, vidjet ćete koje je web odredište trenutno najbeskorisnije. Možete odabrati i neko nasumično, a postoji i indeks koji prikazuje ta web odredišta po godinama. 

5) Pointless Sites

Želite li pogledati po jedno besmisleno web odredište dnevno, ovo je pravo mjesto. Urednici se trude birati web odredišta koja nemaju skočne oglase, originalna su, besmislena, ne vrijeđaju i koja će vam izmamiti osmijeh na lice.

Možete listati po kategorijama kao što su animacije, zvuk i glazba, interaktivno, hipnotičko, igre, glavolomke i slično. Bacite pogledi i na Trending Top 40 kako bi vidjeli što je u trendu, piše Make Use Of.