OBEĆALI SU

Motorola se vraća proizvodnji top modela pametnih telefona

04.12.2019 u 15:56

Bionic
Reading

Buduće Motoroline smartfone pogonit će Qualcommovi procesori Snapdragon 865 i 765

Zadnjih nekoliko godina Motorola nije ponudila pametni telefon vrhunskih specifikacija. No, to bi se tijekom iduće godine trebalo pormijeniti. Već su predstavili modernizirani model Razr s preklopnim zaslonom, ali njega pogoni procesor srednje klase.

TEHNO PREGLED

Motorola nije jedina: Neobični smartfoni koje smo imali prilike vidjeti ove godine

Pogledaj galeriju

Buduće Motoroline smartfone pogonit će procesori Snapdragon 865 i 765. Modeli sa Snapdragonom 765 trebali bi biti dostupni globalno i nuditi podršku za mreže 5G s brzinama prijenosa podataka većima od pet gigabita u sekundi, dok bi modeli sa Snapdragonom 865 trebali biti 'najbrži neđu top modelima sa Qualcommovim procesorima'.

Motorola je uspjela zadržati profitabilnost pet tromjesječja zaredom, što upućuje na zaključak kako taktika ponude konkurentnih smartfona po cijeni nižoj od uobičajenih za perjanice ima nemali broj pobornika među kupcima. Ipak, novi top modeli vjerojatno će biti skuplji nego što smo navikli kad je Motorola u pitanju.

Prve primjerke novih smartfona vjerojatno možemo očekivati tijekom sajma Mobile World Congress krajem veljače iduće godine, piše Verge.