ŠUŠKA SE

Sony bi s novim Xperijama mogao krenuti od nule

20.11.2019 u 13:27

Bionic
Reading

Pojavila se glasina prema kojoj će predstaviti modele Xperia 0, Xperia 1.1, Xperia 3 i Xperia 5.1, sva četiri s novim procesorom i podrškom za mreže 5G

Japanska korporacija Sony navodno namjerava tijekom iduće godine proširiti svoju ponudu top modela pametnih telefona sa četiri nova uređaja.

Pojavila se glasina prema kojoj će predstaviti modele Xperia 0, Xperia 1.1, Xperia 3 i Xperia 5.1. Sva četiri smartfona bi, nagađa se, mogla biti opremljena procesorom Snapdragon 865 s podrškom za mreže 5G. Međusobno će se razlikovati veličinom i ostalim specifikacijama.

TEHNO PREGLED

Motorola nije jedina: Neobični smartfoni koje smo imali prilike vidjeti ove godine

Pogledaj galeriju

Najjači bi trebao biti model Xperia 0, koji vjerojatno neće biti predstavljen prije kraja ljeta i sajma IFA 2020. Ostali bi premijeru trebali dobiti prije njega. Xperia 0 bi navodno mogla imati šest stražnjih kamera i zaslon razlučivosti 5K.

Xperiju 1.1 možda možemo očekivati već tijekom sajma Mobile World Congress 2020 u veljači. Vjerojatno će imati četiri kamere straga i zaslon rezolucije 4K. Što se modela Xperia 5.1 tiče, on bi također mogao imati četiri kamere straga, uz zaslon razlučivosti QHD, dok bi Xperia 3 bila opremljena s tri kamere i QHD zaslonom.

Uz novi set perjanica u Sonyju navodno pripremaju i novi niz jeftinijh smartfona koji bi naslijedili Xperiu 10 i 10 Plus. Također bi mogli imati podršku za mreže 5G, ali ne i novi procesor, piše Tech Radar.