SAMSUNG SD850

Monitor koji prikazuje slike iz dva izvora odjednom

03.09.2014 u 09:59

Bionic
Reading

Novi Samsungov monitor, namijenjen prvenstveno grafičarima i dizajnerima, programerima i zaposlenima u financijskom sektoru, uz to može prikazati i sliku u slici

Monitor SD850 sliku prikazuje u WQHD razlučivosti (2560 puta 1440 točaka) s kutom gledanja od 178 stupnjeva. Može prikazati više od milijardu boja, osiguravajući 100-postotnu pokrivenost spektra boja prema RGB skali, uz prikaz s gotovo 3,7 milijuna točaka.

Namijenjen prvenstveno grafičarima i dizajnerima, programerima i zaposlenima u financijskom sektoru, Samsung SD850 može ne samo prikazati sliku u slici u 720 p razlučivosti, već i sliku kraj slike iz dva različita izvora istovremeno, kao što su prijenosnik i stolno računalo.


U Samsungu kažu kako su unaprijedili iskustvo gledanja s dizajnom koji fokusira oči korisnika na ekran zahvaljujući tankom okviru koji minimalno ometa pogled te unaprjeđuje iskustvo rada.

Središnja os stalka omogućava podešavanje zaslona prema visini te nagib ekrana i namještanje naprijed-nazad, kao i zaokretanje za 90 stupnjeva za okomito gledanje.

SD850 posjeduje senzor Eco Light za prilagođavanje osvjetljenja zaslona prema dinamici osvjetljenja u prostoru u kojem se monitor nalazi osiguravajući na taj način uštedu energije. Također, zadovoljava standard Energy Star 6.0, a materijali od kojih je napravljen imaju certifikat TCO.

Na hrvatskom će tržištu monitori iz ove serije biti raspoloživi krajem rujna, u inačicama dijagonale 27 inča (68,5 centimetara), po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 4599 kuna te dijagonale 32 inča (81,2 cm), po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5299 kuna.