NA OBLJETNICU ROĐENJA

Milijun dolara za novi muzej Nikole Tesle!

11.07.2014 u 11:00

Bionic
Reading

Elon Musk, vlasnik kompanije Tesla Motors, odlučio je donirati milijun dolara za izgradnju novog muzeja Nikole Tesle u New Yorku. Osim muzeja, na lokaciji će biti izgrađena i punionica za električne automobile

Kao što smo vam ranije i najavili, kako bi odao počast velikanu Nikoli Tesli, Elon Musk, izvršni direktor kompanije Tesla Motors, čiji se cijeli rad i ideja baziraju na inovacijama našeg velikana, odlučio je upravo na 158. obljetnicu Teslina rođenja donirati milijun dolara.

Za spomenuti iznos na lokaciji nekadašnjeg Teslinog laboratorija u East Shoreamu u New Yorku bit će izgrađen muzej, a na parkiralištu muzeja najmodernija punionica električnih automobila.

Cijelu inicijativu pokrenuo je Matthew Inman, tvorac megapopularnog serijala web stripova The Oatmeal, koji je Muskovom donacijom još bliže ostvarenu planiranog budžeta od osam milijuna dolara, potrebnih za izgradnju muzeja.

Inman se Muskovom donacijom pohvalio na službenom blogu The Oatmeala, gdje je i iskoristio priliku da svim srcem zahvali na donaciji.