BORBA PROTIV MALWAREA

Microsoftov antivirus Defender stigao je i na Androide

31.08.2020 u 10:28

Bionic
Reading

Premda najnoviji antivirus za Androide za sad radi samo ako imate Microsoftov profesionalni profil, dolazak Defendera definitivno je dobra vijest za sve korisnike Googleovog operativnog sustava

Microsoft već neko vrijeme uporno poboljšava antivirusni softver Windows Defender, a sad ga je odlučio ponuditi na još jednoj platformi - Androidu.

Defender je moguće pronaći u Google Play Storeu i to pod imenom Microsoft Defender, pošto ime Windows Defender nema smisla ako se pokreće na Androidu. Aplikacija, premda ju je moguće besplatno preuzeti, ne radi ako nemate licencu Microsoft 365 E5, što znači da je softver napravljen da štiti firme od online prijetnji, objašnjava MakeUseOf.

Prema službenom opisu iz Microsofta, Defender (među ostalim) automatski upozorava ako neželjena ili opasna aplikacija ili APK završe na uređaju te automatski blokira zloćudne web stranice koje ste slučajni kliknuli u WhatsAppu, SMS-u, pregledniku ili emailu.

Samo za poslovnjake, bar za sad

Premda je Microsoft Defender za Android trenutno dostupan samo poslovnim subjektima, postoji dosta velika šansa da će kompanija uslugu proširiti i na veći broj korisnika. Uostalom, Microsoft trenutno svoj antivirus nastoji gurnuti na čim veći broj platformi, što ide rukom pod ruku sa eventualnom dostupnošću najširem broju korisnika, pa tako i onima koji koriste Android.

Dolaskom Defendera na Google Play potpuno je jasno da Microsoft svoj antivirus planira plasirati na čim veći broj platformi. Njegov dolazak na novo tržište nije nešto čudno - uostalom, Defender je od svojih ranih početaka s vremenom postao jednim od najboljih antivirusnih programa za Windowse.