UMJETNA INTELIGENCIJA

Microsoft Copilot ima alat kojim možete skladati jednostavne pjesme

20.12.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Novi generativni alati dolaze kao dio Microsoftove suradnje s platformom za kreaciju glazbe Suno

Microsoft Copilot upravo je izbacio novu značajku koja stvara pjesme putem tekstualnog odzivnika, i to zahvaljujući partnerstvu s AI platformom za stvaranje glazbe Suno. Microsoft kaže da korisnicima daje mogućnost izrade personaliziranih pjesama, 'bez obzira na glazbenu pozadinu'. Suno već dugo radi s raznim algoritmima kako bi stvorio AI koji može snimiti cijele pjesme i čini se da je tvrtka time ostvarila uspjeh.

Kada pristupite ovom alatu, sve što trebate učiniti je unijeti upit i pustiti algoritam da učini ostalo. Krajnji rezultat bi trebale biti 'zabavne, pametne i personalizirane' pjesme, zajedno s tekstovima i glasovima. Možete napraviti i instrumentalnu melodiju - ako vam to više odgovara. Upotreba umjetne inteligencije raste u prostoru za stvaranje glazbe, ali većina tih alata namijenjena je pomoći glazbenicima. Ovo je prvenstveno za neglazbenike koji žele napraviti melodiju za rođendanski email ili nešto slično.

U tu svrhu, Microsoft daje brze primjere poput 'stvori pop pjesmu o avanturama sa tvojom obitelji' i 'napravi pjesmu koja opisuje duh odrastanja'. Čini se da će dodatak Suno imati pristup svim osobnim podacima koje je prikupio Copilot tijekom korištenja, tako da bi ove pjesme, u teoriji, mogle postati prilično specifične.

Značajka se, piše Engadget, postupno počinje uvoditi danas, što znači da će do vas možda doći danas, a možda za dva ili tri tjedna.