NJEMAČKI 'MIŠIĆI'

Mercedes otkrio AMG C 63 Coupé, C-klasu u supersportskom izdanju

25.08.2015 u 08:08

  • +6

Mercedes-AMG C 63 Coupé

Izvor: Promo fotografije / Autor: Daimler.com

Bionic
Reading

Mercedes-AMG je prošli tjedan otkrio potpuno novi C 63 Coupé, snažniji i brži no ikad. Ispod poklopca motora tako se krije isti 4,0-litreni twin-turbo V8 kao kod C63 Sedan modela, no kod modela C63 S on razvija 503 KS, što je dovoljno za ubrzanje do stotke za 3,8 sekundi

Mercedes-Benz AMG C64 Coupe i Coupe S modeli su posebni ne samo zbog opake 'konjice', već i zbog toga što je Mercedes kao proizvođač ušao u poseban tržišni segment - luksuznih lumizina koje su 'stisnute' u coupé izdanje. Tim se pokušava povezati svijet sportskih automobila s elegancijom limuzina, a jesu li to uspjeli moguće je vidjeti u galeriji.

Što se tiče interijera novih modela, najlakše ih je opisati kao praktički 'klasičan' C-Class Coupe, a to znači vrhunsku izradu i kvalitetu materijala.


Oba modela će krasiti i AMG SPEEDSHIFT MCT mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa, a zahvaljujući potpuno redizajniranom ovjesu, Mercedes tvrdi da se treba očekivati i vrhunska vozna svojstva. Premijera Mercedes-AMG C 63 Coupéa se očekuje za Frankfurt Auto Show sljedeći mjesec.