STIGLA GLASINA

Među novim modelima iPhonea je i iPhone mini?

28.09.2020 u 09:54

Bionic
Reading

Nakon iPada, iPoda i Maca po prvi put bi i jedan iPhone mogao ponijeti naziv mini

Nakon što se prošlog tjedna pojavila glasina prema kojoj će Apple uskoro predstaviti seriju pametnih telefona ‌iPhone 12‌ mini, ‌iPhone 12‌, ‌iPhone 12‌ Pro i ‌iPhone 12‌ Pro Max, stigla je još jedna koja joj ide u prilog.

Naime, isti su se nazivi pojavili na fotografiji navodnih naljepnica za još neobjavljene zaštitne futrole za Appleove smartfone tvrtke Silicone, za koju se tvrdi kako potiče iz međunarodnog središta za distribuciju te tvrtke u Irskoj.

Na fotografiji su tri naljepnice za tri modela različitih veličina - 5,4 inča (13,7 centimetara) za iPhone 12 mini, 6,7 inča (17 cm) za iPhone 12 Pro Max i 6.1 inč (15,4 cm) za modele iPhone 12 i 12 Pro.

Sve tri zaštitne futrole su crne boje. Na njima se jasno vide brojevi modela MHL732M/A i MHLG32M/A, koje Apple dosad nije koristio.

Fotografiju je na Twitteru podijelio DuanRui, koji je prošlog mjeseca također podijelio fotografije tablet računala iPadAira s ekranom koji je posve u zaslonu, a za koje se pokazalo kako su autentične.

Iako nazivi nove generacije uglavnom ne odudaraju od dosad ustaljene prakse, novi najmanji model iPhonea mogao bi biti prvi koji će ponijeti naziv mini. Dosad je taj naziv korišten za iPade, računala Mac i glazbeni player iPod.

Apple bi nove modele iPhonea trebao predstaviti tijekom listopada ove godine (moguće 13. listopada) i početi ih isporučivati do kraja tog mjeseca. Pojedini modeli mogli bi pristići tek tijekom studenog, piše Mac Rumors.