PRIČA SE

Kada stiže i koliko će koštati novi iPhone? Pogledajte što se predviđa

23.09.2020 u 07:58

Bionic
Reading

Čini se posve izvjesnim kako Apple neće ovogodišnje izdanje svojih pametnih telefona predstaviti do kraja ovog mjeseca. Nagađa se kako bi premijera mogla biti zakazana za par tjedana

Kako je do kraja rujna ostalo tek nešto više od tjedan dana, gotovo je sigurno kako će Apple predstavljanje novih iPhonea pomaknuti na listopad.

Evo pregleda najupornijih glasina povezanih uz novu generaciju smartfona diva iz Cupertina.

Zvat će se iPhone 12

Osim ako u Appleu ne pripremaju poveće iznenađenje, nova generacija njihovih pametnih telefona trebala bi nositi naziv iPhone 12.

Stižu četiri nova modela

  • 5.4 inčni model, manji od ovogodišnjeg iPhonea 11 Pro
  • 6.1-inčni model (kao i iPhone 11)
  • 6.1-inčni model s boljim hardverskim značajkama
  • 6.7 inčni Pro Max

Koliko će koštati novi iPhone?

Procjene govore kako bi se raspon cijena mogao kretati između 649 i 1099 američkih dolara, ovisno o modelu.

Kad će biti predstavljeni?

Čini se izvjesnim kako će premijera iPhonea 12 biti održana tijekom listopada, vjerojatno sredinom tog mjeseca. To bi moglo značiti kako bi prvi modeli mogli biti pušteni u prodaju do kraja idućeg mjeseca, ostali u studenom.

Kako će izgledati novi iPhone?

Po svemu sudeći, nalikovat će kombinaciji modela iPhone 5 i tablet računala iPad Pro. Napredniji modeli bi straga mogli imati modul s tri kamere i senzorom LIDAR za 3D skeniranje, dok bi ostali mogli imati dvije kamere. Kućište će i dalje biti aluminijsko, odnosno od nehrđajućeg čelika za jače modele.

Hoće li imati podršku za mreže 5G?

Kako sada stvari stoje, da.

Što još očekivati?

U nove smartfone Apple će ugraditi novi procesor A14 Bionic, optimiziran za rad s umjetnom inteligencijom i proširenom stvarnošću.

Svi modeli mogli bi imati OLED zaslon, s frekvencijom osvježavanja 60 ili 120 Hz.

Početni jeftiniji modeli bi mogli imati 64 gigabajta memorije za pohranu, skuplji 128 GB. Što se radne memorije tiče, očekuje se kako će prvi imati četiri, a drugi šest GB RAM-a.

Već se dulje nagađa kako uz ovogodišnje modele neće biti isporučeni punjači i slušalice. Umjesto punjača bi se mogao pojaviti novi kabel tipa Lightning, pomoću kojeg će biti moguće koristiti druga računala ili adaptere s utorom za USB-C za punjenje.