DRUŠTVENE MREŽE

LinkedIn ima zanimljivu novost i - besplatna je

13.04.2023 u 15:27

Bionic
Reading

LinkedInov najnoviji sustav podržava CLEAR, Microsoft Entru i verifikaciju poslovnim emailom za više od 4.000 kompanija

LinkedIn uvodi besplatni sustav provjere koji korisnicima nudi mogućnost dokazivanja identiteta i mjesta gdje rade. Opcije potvrde uključuju mogućnost korištenja CLEAR-a za dokazivanje identiteta, provjeru radnog mjesta putem emaila i Microsoftovu Entra verified ID platformu za besplatno dobivanje digitalnih ID-jeva radnog mjesta.

Za razliku od Instagrama, Facebooka ili Twittera, potvrde koje će se pojaviti na vašem LinkedIn profilu nećete morati plaćati. Vaše radno mjesto možete potvrditi samo pomoću adrese e-pošte koju je izdala tvrtka ili putem Microsoft Entre. Linkedin također nudi potvrdu identiteta putem CLEAR-a. Korisnici platforme CLEAR, moći će prikazati da je njihov identitet potvrđen, piše Verge.

LinkedIn će potvrde prikazivati zelenom i plavom kvačicom smještenom na profil, no čini se da neće ići dalje od toga. Provjera putem e-pošte tvrtke sada je dostupna svim korisnicima LinkedIna, pod uvjetom da rade u više od 4000 tvrtki koje su podržane. Microsoft Entra verifikacija počinje krajem travnja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

S obzirom da sve veći broj organizacija koristi tehnologiju oblaka, a zapošljavanje se često odvijalo na daljinu, potreba za online provjerom vjerodajnica je jasna. Microsoft je rješenje ponudio u obliku Entra Verified ID sustava koji sada koristi LinkedIn. Sustav se temelji na otvorenim standardima, što znači da u raznim HR sustavima.

'Autentičnost na mreži nikada nije bila važnija', rekao je Alex Weinert, potpredsjednik sigurnosti identiteta u Microsoftu. 'Vidjeli smo stalan porast u lažnim prezentacijama kod ljudi koji se predstavljaju važno. Cilj vam je znati da komunicirate s nekim tko kaže da je zaposlen u određenoj tvrtki ili predstavlja određenu tvrtku, te vjerovati identitetu osobe koja se predstavlja.'

Microsoft Entra nadilazi samo LinkedIn. Digitalno potvrđeni ID-jevi mogu se koristiti za provjeru prošlosti, zahtjeve za kredite, programe nagrađivanja i još mnogo toga. Sustav bi trebao ubrzati ulazak na nova radna mjesta, prije svega zato jer možete provjeriti svoje vještine i kvalifikacije i koristiti ih za više poslova i tvrtki kako biste, nadamo se, izbjegli onu rigoroznu sigurnosnu provjeru kad se prvi put pridružite tvrtki.

Sustav je podržan decentraliziranim identitetom i modelom povjerenja koji uključuje izdavatelja, nositelja i verifikatora. Organizacije mogu izdati kriptografski potpisane digitalne ID-jeve koje potom zaposlenici mogu koristiti za dokaz rada u kompaniji, dobijanja osnovnih popusta ili čak dokazivanja da su zaposleni kako bi dobili odobrenje za kredit. Microsoft ovu vrstu sustava želi gurnuti na mjesta gdje su provjera i povjerenje potrebni.

'Ovo je tek početak', kaže Joy Chik, predsjednica odjela za identitet i pristup mreži u Microsoftu. 'Provjerene ID vjerodajnice mogu povećati povjerenje, autentičnost i mogućnost provjere dok u mnogim scenarijima smanjuju troškove i potrošeno vrijeme.'