PREMIJERA NA CES-U

LG priprema 'magični' daljinski upravljač

19.12.2012 u 16:42

Bionic
Reading

Magic Remote, koji bi premijeru trebao imati u siječnju tijekom sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu, objedinjuje više načina upravljanja

Redizajnirani uređaj karakteriziraju unaprijeđene mogućnosti prepoznavanja jezika za jednostavno, prirodno, interaktivno i razgovorno upravljanje. I dalje objedinjava četiri načina upravljanja - glas, geste, pokazivanje i kotačić.

Uz novi softver Natural Language Recognition možete upravljati televizorom na razgovorniji način. U LG-u tvrde kako više nema potrebe za neprirodnim pauzama između naredbe i izgovaranja sadržaja koji se želi gledati - možete jednostavno izgovoriti 'Show me Gangnam Style video' i novi će Magic Remote razumjeti.

Jednim Magic Remoteom moguće je upravljati svim pametnim televizorima, set-top box uređajima, soundbarovima i Blu-Ray playerima u dnevnoj sobi.

Kotačić je koristan za pomicanje gore-dolje pri pregledavanju internetskih stranica ili zumiranje tijekom korištenja aplikacija poput Google Maps.

Određenim gestama s upravljačem možete brzo pristupiti često korištenim izbornicima ili pokrenuti potrebne funkcije, čime štede vrijeme. Primjerice, možete prebaciti na omiljeni TV kanal ispisivanjem njegovog rednog broja upravljačem u zraku.

Magic Remote dostupan je u dva modela - jedan se isporučuje s LG-jevim premium, a drugi sa standardnim pametnim televizorima Cinema 3D.

Tipke premium modela imaju LED pozadinsko osvjetljenje za jednostavno korištenje u mraku, a karakterizira ih i kompaktniji dizajn za udobnije držanje. Često korištene tipke pažljivo su razmještene za još prirodnije korisničko iskustvo.