ČUDo PRIRODE

Zašto, zaboga, žohari obožavaju PlayStation 4?

19.04.2017 u 09:26

Bionic
Reading

Budite sigurni da ovi otporni insekti Sonyjevu popularnu konzolu ne vole zbog velike ponude kvalitetnih igara

Po priči vlasnika servisa za konzole smještenog u Lower East Sideu Manhattana, jedan od najčešćih razloga kvarenja konzola u New Yorku nisu kovanice u driveu ili propali pokušaji modificiranja Nintenda 3DS. Jedna od najvećih pošasti za kućne konzole, pogotovo one iz Sonyja i Microsofta su pripadnici vrste Periplaneta americana, više poznate kao američki žohar.

Zbog naoko besmislenih razloga, ove životinjice jednostavno obožavaju PlayStation 4, a kako bi to vrlo zorno argumentirao, suosnivač XCubiclea Patrick Che ponosno pokazuje na vreću u kutu radnje koja doslovno služi za odlaganje uginulih žohara zapelih u PlayStationu.

'Vidite one vreće?' pita Che. 'One su pune žohara, mrtvih žohara. Che naglašava da su PlayStationi pod opsadom žohara vrlo čest razlog kvara koji XCubicle popravlja za 25 dolara. Štoviše - ovaj bizarni kvar popravljaju minimalno jednom tjedno. Drugi serviseri idu čak dalje - kažu da čak pola PlayStationa 4 koje imaju na servisu dolaze puni žohara.

Zašto žohari vole PS4 Izvor: Društvene mreže / Autor: TronicsFix

Gradovi su idealno mjesto puno mračnih i toplih mjesta koja vrve žoharima. Većina konzola polegnuta je u mračnom i zatvorenom prostoru poput medijskih centara što ih čini izvrsnim metama za male štetočine. Žohari se također znaju zavući u Xbox One, no to je puno rjeđe nego u PlayStation 4 gdje im je ulaz puno, puno elegantniji. Žohari se, naime, mogu provući kroz široka rebra hladnjaka na pozadini konzole. Također, broj PlayStationa punih žohara veći je od Xboxa One punih žohara zato što se, pogodili ste, PlayStation 4 prodaje osjetno bolje od Xboxa One.

Razlozi zbog kojih privatni serviseri najviše zarađuju na prljavim konzolama je taj što Sony službeno ne priznaje najezde žohara kao argumentiranu podlogu za besplatni servis u sklopu garantnog roka. Čistači odnosno serviseri konzola tako moraju očistiti napajanje, sterilizirati ga te vratiti ga presretnom korisniku. Način na koji gejmeri mogu spriječiti invaziju žohara je držati konzolu na svjetlu, osigurati dobru ventilaciju i naravno - očistiti stan da žohari ni ne dođu.

Kotaku