ces 2020.

Kućni ljubimac? Loptica? Samsung nam je predstavio Ballie i otkrio što sve može

08.01.2020 u 11:43

Bionic
Reading

Ako ste ikada poželjeli imati kućnog ljubmica koji će vam pomagati u kućanskim poslovima, sada bi vam se želja napokon mogla ispuniti zahvaljujući najnovijem Samsungovom izumu

Samsung je na ovogodišnjem CES-u predstavio svoj najnoviju čudesnu igračku: robota u obliku loptice zvanog Ballie koji pomoću ugrađene umjetne inteligencije prati svog vlasnika, ispunjava njegove želje i pomaže mu u održavanju reda u kući, čak i posebnokad gazde nema doma.

Iz video zapisa, koji je Samsung objavio ovaj utorak, može se zaključiti za što je sve sposoban Ballie: budi vlasnika, kreće se stanom i obavlja rutinske poslove: pali i gasi televizor, pomiče pametne zavjese, po potrebi uključuje usisavač, igra se s psom, slika i snima što se događa po kući i fotografije i i videozapise memorira ili šalje na pametni telefon svom gazdi.

Svestrani Ballie Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Njegovi tvorci tvrde da Ballie može raditi i kao fitnes trener te ga opisuju kao 'životnog suputnika koji vam pomaže da živite puniji i sretniji život'.

Ballija je na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2020. predstavio Samsungov direktor HS Kim. No on nije i jedini uređaj kojeg je korejska tvrtka dosad predstavila u Las Vegasu.

  • +2
Samsung je na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu predstavio svoju viziju savršenog kućnog ljubimca i pomagača Izvor: AFP / Profimedia / Autor: Robyn Beck

Između ostalog, Samsung je na CES došao s AR naočalama za proširenu stvarnost, a prikazao je i najnoviju verziju GEMS-a, robotskog egzoskeleta koji pomaže starijim i invalidnim osobama.