hrpa promjena

Koristite Windows 10? Izbornik Start dobit će novi izgled

03.07.2020 u 08:04

Bionic
Reading

Microsoft uvodi niz promjena u dizajn i funkcionalnosti nekih od najčešće korištenih značajki i drugih funkcionalnosti

Microsoft u operativnom sustavu Windows 10 uvodi novi izgled izbornika Start kojim će smanjiti naglasak na žive pločice (Live Tiles).

Promjena najavljena ranije ove godine stigla je onima koji su se prijavili za testiranje noviteta u softveru diva iz Redmonda.

U novom izdanju Start će dobiti djelomično prozirnu pozadinu iza živih pločica kako bi lakše pronašli aplikacije koje koristite svakodnevno, između ostalog.

Promjene će zahvatiti i tipkovničku kraticu Alt-Tab. Ubuduće će se u sklopu nje početi pojavljivati sve kartice otvorene u Microsoftovom pregledniku Edge, ne samo aktivne u svakom otvorenom prozoru.

Ako će vas to previše zbunjivati jer ste navikli na dosadašnji način rada moći ćete se vratiti na njega.

Početni izgled trake sa zadaćama (taskbar) omogućit će veći stupanj personalizacije u vidu dodavanja aplikacija Xbox (za vlasnike Microsoftove igraće konzole) i Your Phone (za vlasnike uređaja s operativnim sustavom Android).

Ovaj će novitet biti ograničen na nove korisničke račune na stolnim računalima ili prvo logiranje. Za ostale korisnike izgled taskbara će ostati nepromijenjen.

Obavijesti će dobiti X u gornjem desnom kutu kako bi ih se mogli brzo riješiti.

U aplikaciji Setting poveznice koje su vas dosad vodile do stranice Control Panel od sad će voditi na stranicu About, gdje će biti više mogućnosti upravljanja postavkama, piše Verge.