PAR SAVJETA

Kako iPhone pripremiti za iOS 7?

17.09.2013 u 21:42

Bionic
Reading

Nova verzija Appleovog operativnog sustava za mobitele dolazi s prilično velikim brojem novosti. Je li vaš komadić imperija sa sjedištem u Cupertinu u potpunosti spreman za nadogradnju? Provjerite

Prvi je korak, preporučuje Wired, provjera imate li rezervnu kopiju za sve medijske sadržaje i uspomene pohranjene na mobitel ili tablet. Morat ćete, naravno, potvrditi da vaš uređaj može preuzeti i instalirati nadogradnju.

Evo što trebate napraviti.

Provjerite je li kompatibilan

Neće svi uređaji pogonjeni iOS-om moći primiti sedmicu. Što se iPhonea tiče, to će moći samo mobiteli s Retinom - modeli 4, 4s i 5, kao i najnoviji 5c i 5s. Isto vrijedi za iPade druge generacije i novije, što uključuje 2, 3, 4 i mini te iPod touch pete generacije.

Budite strpljivi sa starijim uređajima, poput iPhonea 4. Kako je Appleov softver obično optimiziran za najnoviji hardver, moguće je da će biti problema s njima.

Napravite back-up

Kopirajte sve fotografije i video zapise, ako to već ne radite redovno. Priključite svoj uređaj na računalo. Koristite li OS X, na raspolaganju su vam opcije Image Capture ili Preview to Import All (ili možete birati što ćete sačuvati, a što ne). Na Windowsima pokrenite Windows Explorer i kopirajte sadržaj koji želite sačuvati na računalo.

Počistite aplikacije

Prije veće nadogradnje dobro je napraviti čistku među aplikacijama. Obrišite one koje nikad ne koristite, nadogradite one koje treba.

Ako ste napravili veći zahvat, sinkronizirajte i napravite backup na iTunes i iCloud još jednom. Zvuči kao dosta posla, no pođe li nešto po krivom, imat ćete se na što vratiti.

Kad završite, spremni ste za iOS 7.