KORISNO

Jeste li znali da na svom iPhoneu možete i ovako pisati poruke?

13.10.2016 u 08:20

Bionic
Reading

Vaš iPhone ima izdanje iOS-a 10.0 ili novije? Odlično! Možete koristiti značajno poboljšane i potpuno nove značajke aplikaciji Message. Pa se tako pohvaliti i svojim krasopisom

Ako imate Appleov pametni telefon s iOS-om 10.0 ili novijim, moći ćete i pisati i slati rukom pisane poruke. Vlasnici uređaja sa starijim izdanjima moći će ih primiti i vidjeti, ali ne i napisati.

Ako imate uređaj s iOS-om 9 i starijim izdanjima također neće moći vidjeti animirane poruke, već samo poruku kao sliku. Isto vrijedi i za vaše kontakte koji nemaju iPhone ili su isključili iMessage.

Kako bi pisali ručno po mobitelu dovoljno je otvoriti aplikaciju Message i odabrati bilo koji razgovor. Postavite iPhone u vodoravan položaj. Polje za unos nazvano Handwriting bi se trebalo pojaviti automatski.

Pri dnu ćete naći nekoliko unaprijed napisanih poruka. Svoju poruku možete ispisati prstom ili olovkom s gumenim vrhom za pisanje po zaslonu. Korisničko sučelje je vrlo jednostavno i ne nudi mogućnost formatiranja teksta.


Zatrebate li više prostora za tekst, povucite s dva prsta po zaslonu prema lijevo ili kliknite na malu strjelicu. Dobit ćete nešto dodatnog prostora na desnoj strani. Ipak, ne očekujte kako ćete moći ispisati roman.

Zadnji unos možete ukloniti ako kucnete na Undo u gornjem lijevom kutu. Kucnete li na Done u donjem desnom kutu, tekst će biti prebačen u polje poruke i više ga nećete moći mijenjati, već samo obrisati.

Poželite li isključiti značajku, kucnite na sličicu tipkovnice u donjem desnom kutu. Kad to učinite, trebala bi se pojaviti uobičajena horizontalna tipkovnica.