taman kad treba

Iz Iskona stiže Wi-Fi u pokretu, evo detalja

08.06.2018 u 14:19

Bionic
Reading

Iskon.Mobile Wi-Fi dolazi bez ugovorne obveze, što znači da svoju svemoguću data SIM karticu možete dogovarati i otkazivati po potrebi, a ako slučajno potrošite 60 GB prije kraja mjeseca, moguće je dodatno kupiti ekstra gige

I Iskonovci uskaču na vlak mobilnog Wi-Fi-ja, o kojem u posljednje vrijeme toliko slušamo, a koji internetskim surferima omogućuje da svoj Wi-Fi ponesu u vikendicu, apartman, na plažu ili obližnju livadu, možda samo u auto ili vlak za vrijeme duljeg putovanja. Za svjetsku popularizaciju ove praktične pošasti zahvaljujemo ponajprije Japancima, kojima su putovanja postala nezamisliva bez malog džepnog routera putem kojeg se spajaju na stabilan Wi-Fi gdje bilo se nalazili.

Uslugu su zbog toga nazvali Pocket Wi-Fi, u svijetu je poznata i kao Mi-Fi, dok je u Iskonu možemo pronaći pod imenom Iskon.Mobile Wi-Fi. Radi besprijekorno i stiže u pravo vrijeme – pred sezonu godišnjih odmora, kada će nam Wi-Fi trebati svugdje osim kod kuće. Lansiranje u Iskonu prati i ljetna akcija, koja će biti na snazi do kraja rujna.

Ovako izgleda novi Iskon.TV Izvor: Iskon Internet / Autor: Iskon Internet

Wi-Fi je tamo gdje su Iskonovci (čak i kada idu na put)

Kako od prošle godine Iskon ima vlastitu mobilnu tarifu, korisnicima je sada predstavio i sve popularniju uslugu Wi-Fi-ja u pokretu, pomoću kojeg surfaju gdje god žele. Lansiranje nove usluge Iskon.Mobile Wi-Fi proslavili su i posebnom akcijom za sve korisnike. Od 1. lipnja pa sve do 30. rujna usluga će sadržavati čak 60 GB mobilnog data prometa brzine 150 Mbps po cijeni od 49 kuna mjesečno. Iskon.Mobile Wi-Fi dolazi bez ugovorne obveze, što znači da svoju svemoguću data SIM karticu možete dogovarati i otkazivati po potrebi, a ako slučajno potrošite 60 GB prije kraja mjeseca, moguće je dodatno kupiti ekstra gige.

Kako radi Wi-Fi u pokretu?

Wi-Fi u pokretu je ustvari podatkovna SIM kartica, koja se stavlja u mali prijenosni (džepni) router ili tablet. Stabilan Wi-Fi se stvara uz pomoć mobilne podatkovne mreže, pa je ova praktična usluga idealna za putovanja, nekretnine poput apartmana i vikendica u kojima ne postoji Wi-Fi, kao i za bezbrižno te opušteno surfanje na svim otvorenim te javnim površinama na kojima ćemo u narednim mjesecima sve više boraviti.

Zajedno s uslugom, Iskonovci su u svojem webshopu predstavili i nekoliko inačica prijenosnih, džepnih routera. Tu je cjenovno svakako najzanimljiviji model Alcatel MW40V – osobni hotspot čija baterija traje 6 sati, a može se koristiti i za vrijeme punjenja. U istom ga trenutku može koristiti do čak 15 spojenih uređaja.