MOBILNO BANKARSTVO

Istraživanje pokazalo: mobilne aplikacije za dijeljenje troškova sve su popularnije na putovanjima

11.03.2019 u 13:38

Bionic
Reading

Erste banka je u sklopu nedavne ankete došla do zanimljivog zaključka: dvije trećine ispitanika koji dijele troškove na putovanjima smatra da bi im bilo lakše podmiriti dugove uz za to posvećene mobilne aplikacije

Osim što su skloni putovanjima u grupnom aranžmanu, hrvatski građani zainteresirani su za korištenje mobilnih aplikacija koje bi im tom prilikom pomogle u dijeljenju troškova - pokazalo je istraživanje Erste banke provedeno e-mail anketom na uzorku od 227 klijenata. Dvije trećine ispitanika koji dijele troškove na putovanjima smatra da bi im bilo lakše podmiriti dugove koristeći aplikaciju za praćenje troškova i brzo dijeljenje novca, kao što je KEKS Pay.

Oko 60 posto ispitanika ima običaj putovati u grupnom aranžmanu, najčešće na ljetovanje (72 posto), jednodnevne izlete (45 posto) i inozemna putovanja (44 posto), a 17 posto ih u grupama putuje na skijanje. Na takvim putovanjima 74 posto ispitanika ima običaj dijeliti troškove, i to najčešće za smještaj, gorivo, hranu i piće. Nakon podjele troškova, 83 posto ispitanika svoje dugove podmiruje gotovinom dok svaki treći ispitanik to čini mobilnim bankarstvom. Na pitanje bi li im bilo lakše podmirivati dugove koristeći mobilnu aplikaciju, 67 posto ispitanika koji putuju u grupnom aranžmanu, odgovorilo je potvrdno. 15 posto onih koji ne dijele troškove na putovanjima, odgovorilo je da bi dijelili troškove kada bi imali takvu aplikaciju.

DRUŠTVENE MREŽE

Svakako isprobajte ove korisne značajke Instagrama

Pogledaj galeriju

'Rezultati istraživanja potvrđuju da među potrošačima postoji potreba za aplikacijama koje će omogućiti lakše transakcije svih vrsta, pa tako i dijeljenje troškova unutar grupe. KEKS pay, aplikaciju koja omogućava besplatno, zabavno i jednostavno slanje i primanje novca među ljudima zbog toga svaki dan broji sve više korisnika', istaknuo je Dejan Donev, voditelj tima za Digitalnu transformaciju u Erste banci komentirajući rezultate istraživanja.

KEKS Pay aplikacija dostupna je i za Android i za iOS, a mogu je koristiti svi koji to žele, bez obzira na banku u kojoj imaju račun. Uz besplatno slanje i primanje novca, KEKS Pay omogućuje grupno skupljanje novca, a članovi grupe mogu se i dopisivati te slati stickere.