TABLET RAČUNALA

Što možemo očekivati od idućeg izdanja iPada? Evo o čemu se nagađa

11.03.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Nova glasina o Appleovom tablet računalu daje naslutiti kako će zadržati brojne značajke prethodnika, ali i dodati neke

Do kraja ožujka Apple bi mogao predstaviti novi iPad, iPad mini, prvi novi iPod nakon više godina, dugo očekivani podložak za punjenje AirPower i nadograđeno izdanje slušalica AirPods s podrškom za brzo bežično punjenje.

Iako je riječ o puno novog hardvera zvijezde događanja - koje bi moglo biti održano 25. ili 26. ožujka - mogle bi biti usluge Apple TV i Apple News. Moguće je i kako će Tim Cook i društvo razdvojiti predstavljanje novih uređaja i usluga u dva zasebna događanja.

PROGNOZE I GLASINE

Pogledajte što se sve priča o novom iPhoneu

Pogledaj galeriju

Dok iz Cupertina ne stigne službena najava, pogledajmo što kažu najnovije glasine vezane uz iPad. Zadnji modeli iPad Pro, predstavljeni u listopadu prošle godine, ostali su bez 3,5-milimetarskog audio ulaza za slušalice. To bi se, čini se, moglo promijeniti: idući model mogao bi ponovno imati takav audio ulaz.

Navodno će biti zadržan i Touch ID, što bi moglo značiti kako se novi iPad neće oslanjati (samo) na tehnologiju prepoznavanja lica Face ID. Mogući razlog je to što je ta tehnologija prilično skupa, pa nije uvrštena ni u trenutno najskuplji model, iPad Pro.

Što će se promijeniti? Nagađa se kako bi zaslon mogao biti povećan sa sadašnjih 9,7 na deset inča (24,6 na 25,4 centimetra), možda i do 10,2 inča (25,9 cm).

Dizajn bi mogao biti reciklirana inačica nekog od prethodnih top-izdanja, moguće upravo iPada Pro, s tanjim obrubom na zaslonu, piše Forbes.