PS4 REMOTE PLAY

PS4 igre od sada možete zaigrati i na vašem iPhoneu

11.03.2019 u 12:39

Bionic
Reading

Sony je izdao aplikaciju za igranje PS4 igara na odvojenom iOS uređaju. Ako imate PlayStation 4 koji koristi novi softver i relativno novi iPhone ili iPad, vaše PS4 igre možete igrati i na njima

Japanski proizvođač izdao je aplikaciju PS4 Remote Play za iOS koja nudi mogućnost igranja PS4 igara na iPhoneu ili iPadu.

Podsjetimo, PlayStation 4 igre ste godinama mogli igrati na izabranim Android uređajima (Sony Xperia), a postojale su i aplikacije koje su radile na Windowsima i Macu. Sony je, tim rečeno, mogućnost igranja igara na smartfonu od nedavno omogućio i na iOS uređajima.

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Ovo su apsolutno najbolje igre koje smo zaigrali u 2018.

Pogledaj galeriju

Kako igrati PS4 igre na iPadu ili iPhoneu?

Mogućnost igranja PS4 igara na iPhoneu ili iPadu stiglo je sa 6.5 verzijom PlayStation 4 firmwarea. Nakon što nadogradite svoj PlayStation, modat ćete instalirati PS4 Remote Play aplikaciju za iOS. Nakon toga ćete morati upaliti svoj PS4 i prijaviti se.

Nakon što ste obavili nadogradnju, pokrenuli konzolu i priajvili se, otvorite aplikaciju i prijavite se na svoj PlayStation 4 profil. Aplikacija će pretražiti vašu kućnu mrežu za PlayStationom 4 te će, ako ga pronađe, na ekranu iOS-a prikazati ekran PlayStationa 4. Ako ne, moći ćete dodati iOS uređaj putem postavki za spajanje unutar Remote Playja.

PS4 Remote Play preslikava ono što projeciran PlayStation 4 i to na iPhoneu i iPadu. Nažalost, ovo funkcionira jedino ako ste u kućnoj mreži i ako je vaš iPhone ili iPad nadograđen na verziju iOS-a 12.1 ili više.

PS4 Remote Play aplikacija također ne podržava PlayStation DualShock 4 kontrolere bez prethodnog jailbreaknja uređaja. Ako vam u nekom trenu dojade dodirne komande, uvijek možete koristiti svoj vjerni MFi gamepad.

A što je s Androidom?

Prije dolaska PS4 Remote Play aplikacije na iOS postojao je velik broj aplikacija koje dozvoljavaju igranje PS4 igara na iPhoneu. Za razliku od PS4 Remote Play aplikacije, morali ste platiti mogućnost spajanja unutar aplikacije R-Play.

Jedino pitanje koje preostaje je kada će korisnici Androida koji nemaju Xperiju moći zaigrati igre putem PS4 Remote Playja. Ako pitate Sony, oni trenutno mudro šute, što znači da ćemo se do službene objave aplikacije ipak morati malo strpiti.