SOFTWARE STARTUP ACADEMY

IoT aplikacija i uređaj za pse osvojili 40.000 kuna

Bionic
Reading

Pametni uređaj iz domene interneta stvari za treniranje pasa i pripadajuće mobilne aplikacije koji omogućuju edukaciju, motivaciju i trening pasa trebao bi se uskoro naći i na Kickstarteru

U finale natjecanja ušlo je sedam timova, koje je četveročlani tim (Nina Šindija iz Microsofta, Ivan Brezak Brkan iz Netokracije, Domagoj Pavlešić iz Dizzy.hr i Vedran Vučetić iz Spana) po predstavljanju projekata temeljito prorešetao pitanjima te ponudio preporuke i savjete.

Nagradu vrijednu 40 tisuća kuna, namijenjenih implementaciji rješenja, osvojio je tim Canelio, koji razvija prvi pametni uređaj iz domene interneta stvari za treniranje pasa i pripadajuće mobilne aplikacije koji omogućuju edukaciju, motivaciju i trening pasa.

'S osvojenom nagradom ćemo proizvesti prvih 400 uređaja i početi pripremati kampanju na platformi za crowdfunding Kickstarter, što će biti prvi korak ka široj publici', rekao je Vjeran Fistrić iz Canelia. Početna cijena uređaja je 39 dolara, no nadaju se kako će postići i veću cijenu nakon poboljšavanja dizajna i izrade.

'Konkurencija je bila stvarno jaka, a mentori kvalitetni. Puno smo naučili', dodao je Tomislav Fistrić.


No, bar još dva projekta tijekom predstavljanja privukla pozornost. Vjenčanje.online, mobilna i web aplikacija za automatizirano prikupljanje fotografija i video zapisa vjenčanja i drugih događanja, koja nudi i mogućnost izradu prikupljenih fotografija na licu mjesta, djeluje kao dobro promišljeno rješenje koje bi lako moglo naći korisnike i kupce, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Nećemo se čuditi ako razmjerno brzo nađe ulagače

Serene.li nema tako široki doseg i traži još dorade, naročito s marketinške strane. No, riječ je o platformi koja automatizira repetitivne procese koje dizajneri svakodnevno obavljaju, a njihovim klijentima omogućava praćenje napretka traženog proizvoda i bilježenje novih zahtjeva. Mogla bi biti zanimljiva i dizajnerima slobodnim strijelcima i agencijama.

Microsoft Hrvatska organizirao je Software Startup Academy četvrtu godinu zaredom kako bi kroz niz predavanja, radionica i rad s mentorima, mladim poduzetnicima omogućio ulazak u poslovni svijet. Održano je 60 predavanja i radionica.


Kako je rekla Nina Šindija, broj i kvaliteta prijavljenih projekata rastu. Za ovo je izdanje među 30 projekata našao se nemali broj projekata vezanih uz internet stvari. Uz žiri i medije, ove godine timovi su imali priliku predstaviti se i posjetiteljima konferencije WinDays16.

Natjecanje, koje je izvorno poteklo iz hrvatskog ogranka Microsofta, dobilo je svoja izdanja u Češkoj i Mađarskoj. Prošlogodišnji pojednici CabApp uspjeli su prodati dio prodali dio računalnog koda svoje aplikacije, rekla je Šindija.

Više:WinDays16