WINDAYS 15

CabApp osvojio Microsoftovih 40 tisuća kuna

24.04.2015 u 22:57

Bionic
Reading

Zagrebački tim kreirao je servisnu aplikaciju koja prilagođava taksi usluge prema mjeri korisnika, bez obzira gdje se korisnik nalazio. Planiraju ju pustiti u rad u idućih mjesec dana

Aplikacija je osmišljena tako da korisnik može naručiti prijevoznika, odabrati željenu rutu, unaprijed izračunati cijenu prijevoza, ali i rezervirati taxi. Pružatelja taxi usluga moguće je odabrati na osnovi povratnih informacija od drugih korisnika.

Aplikacija ima i mogućnost nadmetanja nižom cijenom. Odaberete odredište, a aplikacija primarno nudi najbrže i najjeftinije rute. U tom trenu klijentska aplikacija namijenjena ponuđaču taksi usluga obavještava sve prijevoznike da je konkurentski prijevoznik voljan ponuditi manju cijenu usluge.

Veći dio tima povratnici su na Software Startup Academy - prošle godine ušli su u finale s projektom I.C.U. 'Vjerujem kako imamo dobro rješenje koje ćemo implementirati, nadam se, u roku od mjesec dana. Najprije u Hrvatskoj, a potom i u još 11 zemalja bliže i šire regije', rekla je Ana Ledić iz CabAppa. U timu su još Ivan Pranjić i Ivan Šoštarko

U žiriju su bili Ivan Brezak Brkan (Netokracija), Draško Ivanišević (Microsoft Hrvatska), Roman Miler (Microsoft Hrvatska) i Tomislav Tipurić (Microsoft Hrvatska). Pri ocjenjivanju su koristili kriterije slične onima u Microsoftovom Imagine Cupu, s naglaskom na kvaliteti ideje, prezentacije, tehničke izvedbe i tima.

'Sa Software Startup Academy htjeli smo stvoriti program koji dopunjava postojeći sustav obrazovanja te koji će poticati cjeloživotno obrazovanje, samozapošljivost i poduzetnički duh. Kod milenijske generacije ne treba puno da se stvari poguraju', rekao je Ivanišević.

Software Startup Academy ove godine je okupio preko šesto studenata iz pet hrvatskih gradova. Održano je više od šezdeset predavanja i radionica, a u cijelom programu sudjelovalo je dvadesetak mentora.