PLATFORMA ZA PROGRAMIRANJE

Doznajte sve o Codemapu, tvrtki u koju je upravo uložio i Rimac: Vlasnici otkrivaju što će s dobivenih 1,7 milijuna kuna

25.01.2022 u 14:08

Bionic
Reading

Zagrebački startup tražit će ljude koji će se baviti prodajom, marketingom i sklapanjem partnerstva. U planu je i širenje na tržišta SAD-a te Velike Britanije, kao i nove investicije

Kao što smo pisali, zagrebačka tvrtka Codemap zaključila je investiciju vrijednu 1,7 milijuna kuna. U Codemap su, između ostalih, uložili osnivač i direktor grupacije Rimac Mate Rimac i Tomislav Matić, osnivač i direktor Texo Managementa. Ulaganje predvodi hrvatski fond za rizična ulaganja SQ Capital.

Podsjetimo, riječ je o platformi za no/low-code programiranje koja omogućava i olakšava računalno programiranje i osobama koje inače nisu tomu vične.

Codemap trenutno ima 4500 korisnika. Ukupna vrijednost softverskih projekata koje ova platforma pokriva nešto je veća od 5,5 milijuna američkih dolara.

Kako je tportalu rekao Saša Janićijević, suosnivač Codemapa, tih 1,7 milijuna kuna bit će ponajprije potrošeno na zapošljavanje osoba koje će se baviti prodajom, marketingom i sklapanjem partnerstava.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Codemap

Dio ulaganja u razvoj

U idućih mjesec do dva broj zaposlenih trebao bi narasti do deset. Novi zaposlenici će većinom biti iz Hrvatske. S vremenom će nastaviti zapošljavati, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Također, dio investicije bit će odvojen za daljnji razvoj Codemapove platforme, što uključuje analitiku, sustave plaćanja, tražilice i tome slično.

Ovo ulaganje u Codemap, čini se, neće biti i jedino tijekom ove godine. Naime Janićijević je najavio veće seed investicije.

'Trenutno smo u razgovorima oko nove runde ulaganja. Očekujemo da ćemo sredinom godine imati novosti vezane za to', najavio je Janićijević. Procjenjuje se da je riječ o ulaganjima vrijednim najmanje milijun dolara.

Ključni ciljevi Codemapa ove godine su daljnje pozicioniranje i rast na tržištu SAD-a i Velike Britanije, uz formiranje jakog tima u tim državama, kao i rast baze klijenata i providera na platformi.

U iduće tri godine planiraju postaviti model tržišne mreže i konsolidirati platforme s velikom nadogradnjom za tehnološku analitiku koju trenutno razvijaju.