VIRTUALNI LET

Impresivni Microsoft Flight Simulator radit će i u virtualnoj stvarnosti

30.07.2020 u 13:58

Bionic
Reading

Microsoft je potvrdio da će njihov simulator leta podržati brojne kacige za virtualnu stvarnost, uključujući i nadolazeći HP Reverb G2

Microsoft Flight Simulator samo što nije izašao (službeni datum izlaska je 18. kolovoza). Voditelj projekta Jorg Neumann potvrdio je da će piloti željni virtualne stvarnosti doći na svoje, obećavši podršku za VR uređaje dostupne za PC računala.

Nakon što su Asobo Studio i Xbox službeno objavili dolazak novog Flight Simulatora, tim nije previše razmišljao o adaptaciji za VS, no na to ih je podsjetio internet koji je jedva čekao vidjeti ultra realistični svijet leta unutar kaciga za virtualnu stvarnost. Neumann je, shodno situaciji, krajem prošle godine objavio da će tim dati sve od sebe da igru adaptira za virtualnu stvarnost do dana njezinog izlaska, no nije ništa obećao (makar je kasnije rekao da je taj dio projekta vrlo visokog prioriteta).

Prema najnovijim vijestima, Microsoft Flight Simulator definitivno dolazi, no ne istog časa. Podrška će, prema Neumannu, stići paralelno s dolaskom HP Reverb G2 uređaja za virtuanu stvarnost. Podsjetimo, HP-ov uređaj za VS razvija se u kolaboraciji sa Microsoftom i Valveom te nema fiksni datum izlaska (makar dolazi ove jeseni). Lista uređaja za virtualnu stvarnost koji će raditi sa Flight Simulatorom još nije izašao, no uvjereni smo da na njega nećemo morati dugo čekati.

Igra je, kao što smo spomenuli, najavljena za Microsoft Store, Steam i Xbox Game Pass gdje će izaći 18. kolovoza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft