MOBILNI NOVIETI

Zar je ovo zbilja novi Samsung Galaxy Fold?

30.07.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Tehnološki insajder domogli su se prvih slika nadolazećeg preklopnog telefona iz Samsunga te su ih, očekivano, proširili poznatim društvenim mrežama

Samsung bi, prema svim dostupnim informacijama, uskoro mogao izbaciti nasljednika Samsung Galaxy Folda pod imenom Samsung Galaxy Z Fold 5G. Tako barem tvrde insajderi koji su MySmartPriceu priskrbili impresivnu kolekciju neslužbenih rendera nadolazećeg uređaja.

Stranica navodi da će novi uređaj iz Samsunga doći u dvije boje - Mystic Black i Mystic Bronze. Slike također pokazju da će Samsung Galaxy Z Fold 5G više podsjećati na knjigu, kao što je to bio i slučaj s prvim modelom. U igri su, doduše, neke preinake poput prelaska sa zubića na rupicu na unutarnjim i vanjskim prikazima. Također se čini da su rubovi ekrana ovog puta tanji.

Konačno, tu je preinačeni sustav šarke koji izgleda deblji nego u prvoj iteraciji uređaja te, prema izvoru, izgleda bolje, a tu je i kamera čiji dizajn jako podsjeća na onaj viđen na neslužbenim fotografijama Galaxy Notea 20.

Tehničke specifikacije

Što se hardvera tiče, insajderi tvrde da će uređaj imati 6.23-inčni Super AMOLED prikaz na vanjskom i 7.7 inčni preklopni ekran brzine osvježenja od 120 Hz. Kamere na pozadini će doći u kombinaciji 64 MP, 12 MP i 12 MP, dok će prednja kamera imati senzor od 10 MP.

Što se zapremnine tiče, ona će biti 512 GB, uređaj će podržavati 5G, a imat će i bateriju kapaciteta 4.356 mAh uz podršku za bežično punjenje od 15 W.

Cijena će mu biti 1980 dolara, koliko je, podsjećamo - koštao prvi Fold kada je izašao prošle godine.