nova opcija

I to je stiglo: Pogledajte kako će u Viberu izgledati plaćanje

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 30.07.2022 18:50
  • Objavljeno 27.07.2022 u 08:58
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Rakuten

Viber ulazi na tržište digitalnog plaćanja s velikom globalnom bazom korisnika i sigurnosnim mjerama temeljenima na automatski postavljenoj i obostranoj enkripciji

Viber širi poslovanje na digitalna plaćanja s mobilnim novčanikom dostupnim unutar aplikacije. Nova funkcija omogućit će korisnicima Vibera slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za pohranu novca (za početak eura). Planira se i proširenje na druge valute, zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne.

Rakuten Viber ulazi na tržište digitalnog plaćanja s velikom globalnom bazom korisnika i sigurnosnim mjerama temeljenima na automatski postavljenoj i obostranoj enkripciji za privatnu komunikaciju. McKinsey procjenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, domaće transfere i plaćanja kreditnim karticama, porasti na 2,5 trilijuna dolara do 2025. godine.

Plaćanje putem Vibera prvo će postati dostupno u Grčkoj i Njemačkoj, a u bliskoj budućnosti će se proširiti i na druge države. Viber je instaliran na 91% pametnih telefona u Grčkoj, a njemački Stiftung Warentest proglasio ga je jednom od najsigurnijih aplikacija za razmjenu poruka.

Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka. Kako bi mogao pružiti licencirane usluge plaćanja na prvim tržištima, Viber se udružio s Rapydom, globalnom fintech-as-a-service tvrtkom. Rapyd će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja u Viber aplikaciju. Nakon dostupnosti u više zemalja, korisnici Vibera moći će pristupiti velikom broju dodatnih financijskih usluga, uključujući:

  • Plaćanja s Vibera-na-Viber novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u eurima, s planovima za skoro uvođenje drugih valuta
  • Bankovni prijenosi za jednostavno plaćanje rutinskih troškova poput računa za struju
  • Ekskluzivni popusti i nagrade lokalnih partnera

Kako bi mogli koristiti plaćanja putem Vibera, korisnici će morati postaviti osobni identifikacijski kod ili biometrijsko prepoznavanje za omogućavanje sigurnih transakcija. Potvrde plaćanja šalju se automatski uz obostranu enkripciju. Viberov tim za podršku odgovarati će na pitanja na lokalnim jezicima.

Dodavanje rješenja za plaćanje s novčanikom u aplikaciji te druge značajke koje će biti predstavljene, evolucija je koju  Rakuten objašnjava kao pretvaranje u samostalnu super-aplikaciju. Od 2019., korisnici Vibera izvršili su milijune peer-to-peer transakcija na preko deset tržišta kroz razne integracije trećih strana s chatbotom i chat ekstenzijama

Kako se plaćanje bude pokretalo u drugim zemljama tako će Rakuten Viber dodavati više valuta i značajki, uključujući kupone i druge novčane nagrade od strane prodavača i trgovaca koji koriste sustav.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!