HUB:RAUM WARP

Hrvatski startup sklopio posao vrijedan milijun €

Bionic
Reading

Tim koji stoji iza projekta Driver Copilot ušao je u finale programa WARP hub:rauma, poduzetničkog inkubatora Deutsche Telekoma. Pobjednik je rumunjski startup DeviceHub

Rumunji su pobjedu odnijeli s projektom vezanim za internet stvari - web-platformom koja prikuplja i analizira podatke s uređaja povezanih s internetom te pomaže pri donošenju poslovnih odluka.

No kao bomba je odjeknula objava Gorjana Agačevića, direktora Driver Copilota, koji je tijekom finalne prezentacije pred žirijem hub:raum WARP-a nonšalantno rekao kako su upravo sklopili posao od milijun eura (oko 7,6 milijuna kuna).

Kako je dogovor tek postignut, nije mogao dati više pojedinosti. No znajući kako je Driver Copilot dosad poslovao, moguće je kako je riječ o klijentu iz šire regije, s područja osiguranja.


To nije jedina dobra vijest vezana uz ovaj hrvatski startup - nakon Bugarske, uskoro će krenuti s pilot-projektima u Njemačkoj i Rusiji, a ostvarili su i kontakte sa zainteresiranim investitorima u Poljskoj.

Driver Copilot je, dakle, osvojio drugo mjesto. Treće je pripalo izraelskom timu Pzartech, koji je ponudio platformu koja bi omogućila 3D printanje rezervnih i zamjenskih dijelova na lokacijama poput T-Centara.

Drugi hrvatski startup - BodyRecog - također je imao zapažen nastup. No u konkurenciji 11 startupova nije se uspio probiti među tri najbolja.

Pobjednici odlaze kući s pet tisuća eura (oko 38 tisuća kuna) u gotovini i mogućim ulaganjem do 80 tisuća eura (nešto više od 600 tisuća kuna). Svi sudionici dobili su vaučere za Amazon Web Services u protuvrijednosti od pet tisuća dolara (oko 31 tisuću kuna).

Sudionike WARP-a još čeka susret s predstavnicima devet nacionalnih telekoma (među kojima je i HT) iz sastava Deutsche Telekoma, s kojima će razgovarati o daljnjoj suradnji.

Treće izdanje WARP-a privuklo je veće zanimanje medija nego dosad, a i zabilježen je dosad najveći broj žena u timovima.