STOP CENZURI!

Hakeri napali Ministarstvo vanjskih poslova

16.02.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Nakon stranica Ureda predsjednika i ZAMP-a, na red je došlo i ministarstvo na čijem je čelu Vesna Pusić. Anonymous je preko njegovih stranica pozvao građane na prosvjed

Haktivisti su tijekom noći ostavili svoju poruku na stranicama Ministarstva. U trenutku objave ovog teksta web Ministarstva bio je nedostupan da bi se nakon nekog vremena pojavila obavijest da pristup stranicama nije moguć zbog redovnog održavanja.

Haktivisti su u poruci naveli da svojim akcijama nikome ne žele naštetiti, već iskazati svoje nezadovoljstvo sporazumom ACTA.

Za sebe kažu da nisu hakeri, već građani koji žele skrenuti pozornost na sebe kao borce za slobodu interneta, slobodan protok informacija i neovisno novinarstvo.

ACTA, ustvrdili su, osim tih vrijednosti ugrožava i privatnost korisnika, građanske slobode, zakonitost poslovanja te inovacije.

Poručili su da ne žele biti robovi korporacija i na internetu te pozvali građane da im se priključe. 'Anonimnost i demokracija prestaju postojati. Narod je ono što čini svaku državu. Izađite na prosvjede, podržite akcije, neka čuju i vaš glas!', naveli su, između ostalog.