Take-Two se pohvalio

GTA V i Red Dead Redemption 2 nastavljaju rušiti rekorde, pogledajte broj prodanih primjeraka

09.08.2023 u 14:09

Bionic
Reading

Take-Two Interactive Software objavio je svoje financijske rezultate za prvi kvartal fiskalne godine, a ujedno su se pohvalili i brojkama prodaje za igre Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption 2

Iz priopćenja tvrtke također saznajemo da neto prihod igara iznosi 1,2 milijarde dolara u tekućem kvartalu, a što je pak rast od 20 posto u odnosu na isti lanjski kvartal

Najveći doprinos ovim rezultatima donijeli su naslovi poput ‘NBA 2K23, Grand Theft Auto Online i Grand Theft Auto V te igre Empires & Puzzles, Toon Blast, Merge Dragons!, Words With Friends, Red Dead Redemption 2 i Red Dead Online i Toy Blast’.

S druge strane, tvrtka je zabilježila neto gubitak od 206 milijuna dolara dok je u istom kvartalu prošle godine minus iznosio 104 milijuna dolara.

Glavni izvršni direktor kompanije Strauss Zelnick se pohvalio ‘snažnim početkom’ fiskalne godine.

Zanimljivo, Zelnick napominje kako tvrtka očekuje rušenje rekorda u fiskalnoj 2025. godini.

‘Imali smo snažan početak fiskalne godine i ostvarili neto prihod od 1,2 milijarde dolara, što je upravo prema našim očekivanjima. Naši osnovni poslovni trendovi ostaju zdravi i ponavljamo naše prethodne smjernice od 5,45 do 5,55 milijardi dolara u neto rezervacijama za fiskalnu 2024. Naši timovi ostvaruju izvrstan napredak u našim strateškim fokusnim područjima, uključujući napredak našeg željno iščekivanog razvojnog plana i kapitaliziranje na našim prilikama i sinergijama koje pokreću prihodi, a sve to uz zadržavanje dubokog fokusa na učinkovitost’, zaključio je Zelnick u priopćenju.

Govoreći o prodaji Take-Two igara koje kompaniji donose najveći novac, Grand Theft Auto V je isporučen u preko 185 milijuna primjeraka (čime je ukupna franšiza kumulativno dosegla više od 405 milijuna jedinica), a Red Ded Redemption 2 je isporučen u preko 55 milijuna jedinica od ožujka 2023. Franšiza je sada kumulativno isporučila preko 79 milijuna primjeraka igre.

Iz priopćenja također saznajemo da je Borderlands 3 sada premašio 18 milijuna isporučenih jedinica, u odnosu na 17 milijuna koliko ih je bilo isporučeno ranijeg kvartala.

Priopćenje tvrtke Take Two možete pročitati preko ovog linka.